McDonald’s v Rusiji spet odprt, a pod novim imenom

13. junij 2022

McDonald’s v Rusiji spet odprt, a pod novim imenom

13. junij 2022
Foto: Profimedia

Po tem, ko je McDonald’s po ruski invaziji v Ukrajini ustavil poslovanje v Rusiji, je tam zdaj spet odprl svoja vrata, vendar z imenom Okusno & pika.

Ameriška veriga s hitro prehrano McDonald’s je bila ena od številnih tujih podjetij, ki so v Rusiji zaradi vojne z Ukrajino zaprla vsa svoja vrata.

McDonald’s je imel v Rusiji kar 850 restavracij, za ponovno odprtje pod novim imenom Okusno & pika (po rusko Vkusno & točka) pa je odgovoren ruski poslovnež Aleksander Govor, ki jih je odkupil prek svojega podjetja GiD LLC. Govor je bil sicer že prej lastnik licence McDonald’sove verige v Rusiji.

Za zdaj so odpli 25 restavracij v širši moskovski regiji, do konca junija pa nameravajo odpreti 200 restavracij, do konca poletja pa vseh 850.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ponudba nekoliko cenejša

Ponudba v Okusno & pika ostaja precej podobna McDonald’sovi, čeprav manjka legendarni hamburger Big Mac in sladoled McFlurry.

Sicer pa so hamburgerji po poročanju Reutersa nekoliko cenejši: dvojni sirov burger stane približno 129 rubljev (2,13 evra), v McDonald’su je stal 160 rubljev (2,64 evra), ribji burger pa 169 rubljev (2,79 evra), prej 190 (3,13 evra).

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close