Mleko in Pepsi – pijača, ki ni za vsakogar

12. januar 2023

Mleko in Pepsi – pijača, ki ni za vsakogar

12. januar 2023
Foto: Profimedia

Kontroverzna pijača je spet popularna.

Lindsay Lohan je nedavno v reklami za Pepsi mehurčkasto pijačo pila z dodatkom … mleka. Pijačo imenujejo “pilk” (Pepsi in milk), toda izumila je nista ne Lindsay ne Pepsi. Zgodovina pilka je namreč precej daljša. 

Nastanek pijače pripisujejo epizodi komične serije Laverne & Shirley iz poznih sedemdesestih oziroma zgodnjih osemdesetih letih, v kateri ena od glavnih naslovnih junakinj Laverne iz velikega vedra pije mleko in pravi, da pijača potrebuje več Pepsija, pijačo pa v seriji pije večkrat.

Laverne & Shirley. (Foto: Profimedia)

Pijača ima ogromno različic – od tega, katero mehurčkasto pijačo uporabite, do razmerja med njo in mlekom, ki vam najbolj ustreza. 

@brookiebarry Replying to @yesterdz1 that made such a big difference 😳 #pilk #pepsi #milk #pepsiandmilk #milkandpepsi #fyp ♬ Funny Song – Cavendish Music

Tisti, ki so pilk že poskusili, pravijo, da je pijača neverjetno okusna, saj znani sladki in mehurčkasti pijači doda kremnost ter da mehurčki niso tako ostri in izraziti, toda še vedno jih je mogoče čutiti. 

Podobna kombinacija je bila v Ameriki popularna tudi v prejšnjem desetletju – v  mehurčkasto pijačo (Pepsi ali podobno različico kokakole) so dodali smetano ali mleko, sladek sirup, običajno z okusom kokosa, ali sadni sok ter led.

Pijačo imenujejo “dirty soda”, možno pa jo je kupiti v vseh restavracijah s hitro prehrano. Zaradi nje sta se dve podjetji iz Utaha, od koder naj bi pijača tudi izvirala, tožili glede tega, kdo je začetnik koncepta “dirty soda”. 

@zzzachariah Lindsay Lohan could sell me a used tire and I would give her a standing ovation 👏 #lindsaylohan #pepsi #pilk ♬ original sound – Zachariah

Čeprav pijača v Ameriki ni nekaj povsem nepoznanega, pa je v začetku desetletja, predvsem pa z Lindsayjino reklamo, še pridobila na pozornosti. Številni so se zgražali nad nenavadno kombinacijo, toda kombiniranje mehurčkastih pijač z mlečnimi ni tuje niti drugim  kulturam.

V Indiji in Pakistanu je priljubljena pijača “Doodh soda”, pri kateri mehurčkasto pijačo z okusom limone in limete (podobna je Spritu ali 7Up) kombinirajo z mlekom, v Južni Koreji že od osemdesetih let obstaja pijača “Milkis”, pri kateri skupaj zmešajo sladkor, vodo z mehurčki ter mleko, na Japonskem pa obstaja več kot sto let stara pijača, sestavljena iz mleka in mlečne kisline, ki ima tudi svojo mehurčkasto verzijo. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close