Kaja Flisar / 22. september 2022

Motoristične jakne – ultimativni kos za kul dekleta

Obstajajo kosi, ki prestanejo preizkus časa. To so modne klasike, h katerim se vedno z veseljem vračamo, saj jih lahko kombiniramo na nešteto načinov. Eden takih jesenskih kosov je motoristična usnjena jakna.

Usnjeni kosi ali pa tisti iz umetne različice usnja, vedno sodijo med ključne kose jesenske garderobe, zato se vanje splača investirati. Kupovati manj, a kvalitetno, je še posebej pomembno pri motorističnih usnjenih jaknah iz mehkega usnja v črni barvi, saj vam bo taka jakna služila leta in leta ter postala kos, po katerem boste nonstop posegali.

Instagram @ninaretar

Velika ljubiteljica motorističnih usnjenih jaken je naša modna vplivnica Rebecca Gliha, ki ta ultimativni modni kos kombinira na vse mogoče načine.

Za opravke po mestu jakno obleče s kavbojkami in preprosto belo majico, za kosilo s prijateljicami si pod njo nadane črn puli in široke črtaste hlače, za večerni koncert pa k jakni doda kratko krilo in črne najlonke ter športni pulover s kapuco – popolna mešanico uličnega stila in elegance.

Instagram @rebeccagliha

Instagram @rebeccagliha

Instagram @rebeccagliha

Motoristične jakne vsakemu outfitu vnesejo malo deškosti in so odlična izbira za takrat, ko ne želite izgledati preveč elegantno.

To je dokazala italijanska modna hiša Prada, ki je na modni pisti predstavila oversized motoristično jakno v seksi različici – v kombinaciji s satenastim mini krilom.

Foto: IMAXtree

Očitno še kako drži, da so motoristične jakne stalen navdih modnih oblikovalcev, ki iz sezone v sezono spreminjajo kroj, barvo ali dodajajo drzne ali elegantne detajle, kot so poudarjena ramena ali napihnjeni rokavi, ne spremeni pa se to, da jih vedno obožujejo najbolj kul dekleta.

Naša modna vplivnica Lara Begić je svojo usnjeno jakno kombinirala s kratkim krilom ter širokimi belimi škornji in belo srajco. Izjemno kul, a še vedno izjemno ženstveno.

Instgram @larabegic

Motoristične jakne obožujejo tudi slavne zvezdnice, ki se v njih najraje podajo po opravkih v mestu. Kate Moss jih je nosila s skinny jeans hlačami, današnji supermodeli, kot so Bella Hadid, Elsa Hosk in Hailey Bieber, pa jih najraje kombinirajo z ultra širokimi cargo hlačami.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

V ponudbi high street znamk ter luksuznih modnih hiš najdete motoristične jakne, ki so ultimativni kos te in vseh prihajajočih jeseni. Za vas smo poiskali nekaj cenovno ugodnih kosov iz aktualne ponudbe.

Modni navdih

Ne veste, kaj obuti k motoristični jakni? To jesen boste najbolj v trendu s temi supergami!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close