Na največjem modnem dogodku Met Gala tudi H&M-ove kreacije

08. maj 2024

Na največjem modnem dogodku Met Gala tudi H&M-ove kreacije

08. maj 2024
Foto: H&M

H&M se je vrnil na Met Gala s kosi po meri.

Na največjem modnem dogodku leta ni manjkala niti švedska znamka hitre mode, H&M, ki je pokazala, da lahko oblikuje tudi unikatne kose, narejene po meri. Čast, da jih nosijo, je pripadala peščici izbranih zvezdnikov.

V njihovih kreacijah so se po pravljični preprogi sprehodili igralka Awkwafina, manekenka in igralka Adwoa Aboah, manekenki Paloma Elsesser in Quannah Chasinghorse, igralka Hari Nef ter igralec ameriškega nogometa, Stefon Diggs.

Na dogodku se jim je pridružila tudi Ann-Sofie Johansson, vodja oblikovanja ženskih oblačil in kreativna svetovalka pri H&M.

Stefon Diggs, Awkwafina, Paloma Elsesser in Hari Nef (Foto: H&M)

Ko se H&M potopi v arhiv iz leta 1947

Letošnja tema razstave “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” in kodeks oblačenja na gala prireditvi “The Garden of Time” (Vrt časa) je navdihnila znamko, da se je potopila v H&M-ov arhiv iz leta 1947, ko je bila ustanovljena kot majhen butik na Švedskem.

Oblačila iz arhiva, ki so črpala navdih iz optimizma in ultra ženstvenosti mode poznih štiridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja, so dala prostor sodobni preobleki z dramatičnimi, okrašenimi videzi v mehkih, romantičnih odtenkih, ki jih je navdihnila letošnja tema.

Na novi spomladanski razstavi bosta na ogled dva videza iz arhiva posebne kolekcije H&M, vključno z maksi obleko iz recikliranega poliestra, obrobljeno z volančki v barvi breskve, in bledo roza obleko iz organske svile, viskoze in recikliranega poliestra.

Izbrani kosi, ki izvirajo iz H&M-ove kolekcije Conscious Exclusive iz leta 2017, služijo kot industrijski primer čustvene povezave, ki jo ima lahko moda z naravnim svetom.

Awkwafina in Ann-Sofie Johansson (Foto: H&M)

Pokazali, kaj zmorejo na področju mode

“Prireditev Met Gala je kulturni fenomen in trenutek, ko lahko H&M pokaže, kaj zmoremo na področju mode po meri. Letošnja tema nam je omogočila, da smo ustvarili sodobne, unikatne modele, navdihnjene z bogato dediščino našega podjetja, ki so jih naši gostje osupljivo predstavili”, je ob tem povedala Ann-Sofie Johansson.

Adwoa Aboah je s pomočjo H&M-ove živo rdeče dvodelne kreacije v ospredje postavila svoj nosečniški trebušček, Awkwafina je nosila obleko po meri, ki neposredno spominja na arhivsko poročno obleko “Hennes”, s silhueto tulipanovega krila z visokim razporkom, Paloma Elsesser pa je nosila dvodelno obleko po meri s kiparskim pomenom.

Adwoa Aboah (Foto: H&M)
Awkwafina (Foto: H&M)
Paloma Elsesser (Foto: H&M)

Kovinski steznik je bil 3D-natisnjen in elektroformiran v oksidirano zeleni barvi, dodatno pa so ga okrasili s 3D-natisnjenimi cvetovi kala lilije. Steznik so kombinirali s svilenim voluminoznim krilom iz tafta v barvi šampanjca.

Quannah Chasinghorse (Foto: H&M)
Hari Nef (Foto: H&M)

Quannah Chasinghorse je nosila kreacijo v modri barvi, z dolgo silhueto pa se je želela opreti na moč cvetoče rože in njen specifičen odtenek v čast državni roži njene domovine na Aljaski. Kreacijo je dopolnila s cvetličnim pasom in uhani, ki jih je izdelala domorodna oblikovalka Heather Dickson iz Dickson Designs.

Igralka Hari Nef je nosila oprijeto obleko po meri, ki oddaja razkošje stare šole, Stefon Diggs pa je blestel v kreaciji, sestavljeni iz suknjiča z dvojnim zapenjanjem z močnimi rameni in pretiranim zavihkom v kombinaciji s širokimi hlačami.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close