Nega las v zimskih dneh

02. januar 2024

Nega las v zimskih dneh

02. januar 2024
Foto: Instagram @lydiamillen

Nega las v zimskih dneh

02. januar 2024
Foto: Instagram @mao.ge

Lasje so tisti del telesa, ki so v hladnih mesecih pogosto zapostavljeni, a povsem neupravičeno. Hladne temperature jim škodijo, zato jih je treba zaščititi.

Zimski meseci niso prijazni do naših las, saj jim škodi tako mrzel zrak zunaj kot tudi zaprti ogrevani prostori, kjer je zrak izjemno suh, poleg tega še povečana raven smoga v mestih. Posledično je nega v hladnih dneh še kako pomembna. Upoštevajte spodnje nasvete in vaši lasje bodo tudi pozimi lepi, zdravi in sijoči!

Uporabljajte pokrivala

Kape, klobuki, baretke, konec koncev šal, ki si ga poveznete čez glavo, bodo ščitili vaše lase pred mrazom, vetrom in snegom. Če še niste našli prave oblike, lahko izberete šal ali ruto, ali lase preprosto skrijete pod plašč, da bodo vsaj konice na varnem.

Maska je obvezna

Lasje so zaradi zgoraj omenjenih dejavnikov boj izsušeni, zato ne pozabite uporabiti maske za lase, pri čemer ne bodite varčni, uporabljajte jih vsaj enkrat tedensko. Namesto maske lahko nanesete tudi oblogo iz kokosovega olja.

Foto: Instagram @mai.ge

Ven samo s suhimi lasmi

Vemo, da včasih primanjkuje časa za sušenje, a nikar ne hodite ven z mokrimi lasmi. Mraz namreč povzroči lomljenje las. Poleg tega je to odličen recept za prehlad ali še kaj hujšega.

Foto: Instagram @tamara

Vlažite lase

Poskrbite za dobro mero vlaženja. Najprej z vlažilnimi izdelki, ne zelo pogostim umivanjem – umijte jih največ trikrat tedensko, in nato seveda še zmanjšanim številom toplotnih obdelav las ter rednim striženjem konic las. Če so vaši lasje zaradi suhega zraka naelektreni, v prostorih uporabljajte vlažilec zraka.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close