Ni kriva Miša, Mia Skrbinac se je “outirala” že leta 2019

Uredništvo, 02. december 2021.
Mia je o tem, da je lezbijka, javno govorila že pred dvema letoma. Avtor: Twitter

Na dogodku so jo že takrat predstavili kot deklarirano lezbijko.

Da igralka Mia Skrbinac ni javno outirala kot lezbijka, ne drži. Ravno to je bilo namreč jabolko spora v njenem zadnjem televizijskem intervjuju z Mišo Molk, ki je Mio med intervjujem soočila z njeno spolno usmerjenostjo. Nad vprašanjem oziroma trditvijo je bila presenečena tako Mia kot gledalci. Povedala je, da jo je voditeljica spravila v zadrego in da ni nikoli javno outirala oziroma se deklarirala kot lezbijka, a ji je vseeno odgovorila. Več o tem TUKAJ.

Nad Molkovo se po intervjuju zgrnil plaz kritik, a ta video dokazuje, da se je Mia kot lezbijka res javno deklarirala že leta 2019, ko je nastopila na okrogli mizi Lezbijke v uprizoritveni umetnosti, ki so jo maja tisto leto organizirali v ljubljanskem lokalu Pritličje.

Okrogla miza Lezbijke v uprizoritveni umetnosti. Avtor: YouTube

“Mio smo povabili, ker je ena redkih deklariranih lezbijk na gledališki sceni,” je povedala voditeljica omizja. Igralka je sicer priznala, da se je v tej vlogi prvič udeležila javnega pogovora in povedala svojo zgodbo o tem, kako se je na akademiji in v gledališču znašla kot istospolno usmerjena.

Povedala je, da je bila priča številnim stereotipom, da kot lezbijka ne bi smela biti ženstvena, čustvena in nežna, prav tako pa se o njeni spolni usmerjenosti niso pogovarjali na akademiji oziroma je bil ta vidik njene osebnosti spregledan. “To ni skrivnost in Mia s tem nima problema, vemo, da živi z žensko, a nekako ni tega polja tu,” je povedala med pogovorom, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Torej se Molkova v svoji trditvi, da je Mia že outirala, ni prenaglila. Vprašanje pa je, zakaj je Mia v intervjuju trdila drugače. Morda se ji udeležba na javni okrogli mizi, kjer so jo predstavili kot deklarirano lezbijko, ni zdelo kot jasno outiranje.

Članek je bil prvotno objavljen na Žurnal24.

O avtorju

Uredništvo

New Report

Close