Ni kriva Miša, Mia Skrbinac se je “outirala” že leta 2019

02. december 2021

Ni kriva Miša, Mia Skrbinac se je “outirala” že leta 2019

02. december 2021
Mia je o tem, da je lezbijka, javno govorila že pred dvema letoma. Avtor: Twitter

Na dogodku so jo že takrat predstavili kot deklarirano lezbijko.

Da igralka Mia Skrbinac ni javno outirala kot lezbijka, ne drži. Ravno to je bilo namreč jabolko spora v njenem zadnjem televizijskem intervjuju z Mišo Molk, ki je Mio med intervjujem soočila z njeno spolno usmerjenostjo. Nad vprašanjem oziroma trditvijo je bila presenečena tako Mia kot gledalci. Povedala je, da jo je voditeljica spravila v zadrego in da ni nikoli javno outirala oziroma se deklarirala kot lezbijka, a ji je vseeno odgovorila. Več o tem TUKAJ.

Nad Molkovo se po intervjuju zgrnil plaz kritik, a ta video dokazuje, da se je Mia kot lezbijka res javno deklarirala že leta 2019, ko je nastopila na okrogli mizi Lezbijke v uprizoritveni umetnosti, ki so jo maja tisto leto organizirali v ljubljanskem lokalu Pritličje.

Okrogla miza Lezbijke v uprizoritveni umetnosti. Avtor: YouTube

“Mio smo povabili, ker je ena redkih deklariranih lezbijk na gledališki sceni,” je povedala voditeljica omizja. Igralka je sicer priznala, da se je v tej vlogi prvič udeležila javnega pogovora in povedala svojo zgodbo o tem, kako se je na akademiji in v gledališču znašla kot istospolno usmerjena.

Povedala je, da je bila priča številnim stereotipom, da kot lezbijka ne bi smela biti ženstvena, čustvena in nežna, prav tako pa se o njeni spolni usmerjenosti niso pogovarjali na akademiji oziroma je bil ta vidik njene osebnosti spregledan. “To ni skrivnost in Mia s tem nima problema, vemo, da živi z žensko, a nekako ni tega polja tu,” je povedala med pogovorom, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Torej se Molkova v svoji trditvi, da je Mia že outirala, ni prenaglila. Vprašanje pa je, zakaj je Mia v intervjuju trdila drugače. Morda se ji udeležba na javni okrogli mizi, kjer so jo predstavili kot deklarirano lezbijko, ni zdelo kot jasno outiranje.

Članek je bil prvotno objavljen na Žurnal24.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close