Nimate ideje, kaj početi ta vikend? To vse se bo dogajalo po Sloveniji!

20. april 2024

Nimate ideje, kaj početi ta vikend? To vse se bo dogajalo po Sloveniji!

20. april 2024
Foto: Unsplash

Nimate ideje, kaj početi ta vikend? To vse se bo dogajalo po Sloveniji!

20. april 2024
Foto: Unsplash

Tretji vikend v aprilu nas čaka eden športno, kulturno in glasbeno eden najbolj bogatih vikendov v letu. Kaj vse boste lahko počeli, poslušali in si ogledali?

Četudi bo vreme ta vikend nekoliko manj aprilsko obarvano, to ne pomeni, da se ne morete imeti odlično in dneva preživeti na dogodkih po vsej Sloveniji.

V Radovljici ta vikend ne spreglejte festivala čokolade Radovljica, kjer lahko na različnih lokacijah okušate čokoladne izdelke slovenskih in tujih čokoladnic.

Foto: Instagram @festivalcokoladeradolca
Foto: Instagram @festivalcokoladeradolca

Ljudsko obarvana sobota se obeta v v Beli Krajini in sicer bodo tam praznovali Jurjevo v Beli Krajini. V Sloveniji je bil folklorni lik zelenega Jurija nekdaj splošno razširjen, med Slovani je prevzel mnoge lastnosti staroverskega Jarila, kot je prihod pomladi.

Ljubitelji dobre kapljice obiščite Brda, kjer poteka festival vina in kulinarike Brda in Vino. Na festivalu boste spoznali domače in gostujoče restavracije, si ogledali pripravo jedi, se družili z briškimi vinarji ob spremljavi poulične glasbe ter tržnica z domačimi proizvodi.

Adrenalinski in športni vikend

Največja BMX Race dirka v Sloveniji se vrača v Ljubljano. Na križišču Linhartove in Stolpniške ulice je legendarna BMX lokacija, ki ima že tri desetletja dolgo zgodovino, zdaj pa se na njej kali nova generacija kolesark in kolesarjev, ki se spogledujejo z olimpijskimi igrami v Parizu in Los Angelesu. Obiščete jo lahko v soboto in nedeljo.

Foto: Instagram @ljubljanajesport

Ta vikend ne zamudite tekme za evropski pokal v slalomu na divjih vodah ECA I FEEL SLOVENIA TACEN 2024. Kajakaška zveza Slovenije bo Tacnu gostila mednarodno odprto tekmovanje v slalomu na divjih vodah. Za naše športnike lahko navijate v soboto in nedeljo, tekma pa služi kot generalka pred majskim evropskim prvenstvom v slalomu na divjih vodah. Če ste bolj za mirne vode, pa si v soboto, 20. aprila na Bledu oglejte 64. Prvomajsko veslaško regato.

Mlade lahko vzpodbujate na mednarodnem tekmovanju v breakdancu Young Styles Battle 11, ki bo v olimpijskem centru Novo Mesto potekalo od 20. do 24. aprila. Eden izmed največjih in najbolj konkurenčnih breaking dogodkov na Balkanu za mlade bo potekalo že enajstič.

Foto: Instagram @bppmaribor

Hitrosti in gorskega kolesarjenja željni obiščite kolesarski park Bike Park Maribor, kjer bo v soboto potekala otvoritev sezone. Z otvoritvijo celotne kolesarske mreže bo z 9 vznemirljivimi kolesarskimi progami (od tega 4 novimi) tudi uradno postal največji bike park v Sloveniji.

Dogajanje bo popestril raznolik program, med drugim vodena enduro tura na Areh, tekmovanji Longest jump in Dual slalom, test koles in kolesarske opreme in zabava z DJ-jem do jutranjih ur.

Glasbene poslastice

V Media Center Cvetličarna, bo 20. aprila ob 21. uri koncert skupine Riblja Čorba, ki letos praznuje 45 let delovanja. V Orto baru boste lahko prav tako v soboto ob 20. uri uživali v šovu Jacksone One – Michael Jackson Tribute z Royem Paladinijem v glavni vlogi. Jackson One je neverjeten projekt, ki združuje vizualno podobo in glasbo nepozabnega kralja popa. Bolj kot poklon želi biti darilo največji ikoni sodobne glasbene zgodovine.

Foto: Instagram @perpetuumjazzile

Perpetuum Jazzile bodo po štirih razprodanih koncertih v Ljubljani množice navduševali v Celju. V Dvorani Golovec bodo edinstven glasbeni spektakel pripravili v soboto 20. aprila. Na ta dan lahko v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma prisluhnete še koncertu Big Band RTV Slovenija & Carmen Bradfor, v Gallusovi dvorani pa skupini The Blues Brothers.

Raiven, ki se v kratkem podaja na Evrovizijski solo prvenec, bo v Cankarjevem domu nastopila v nedeljo ob 19.30 uri, tisti, ki obožujete glasbo in ples, pa se lahko od danes od nedelje udeležite Slovenskega odprtega swing plesnega vikenda v hotelu Austria Trend v Ljubljani.

Foto: Instagram @raivenofficial

Za vsakega nekaj

Ljubitelji grafitov ne zamudite zaključka razstave Banksy na Čopovi ulici v Ljubljani, ki bo v nedeljo, 21. aprila, če pa bi radi naredili nekaj za lepši planet, pa se lahko udeležite družbeno koristne akcije Tradicionalno čiščenje Ljubljanice.

Foto: Anže Petkovšek

V Koper prihaja Anime konvencija UmiKo. Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima japonska kultura, video igre, animeji, stripi, japonska kuhinja in hrana, družabne igre, igre vlog, fantazijska literatura, cosplay in umetnost! Udeležite se je lahko v soboto, 20. aprila od 11. ure v Športni dvorani OŠ Koper.

V Graščičah bo v nedeljo, 21. aprila potekal praznik Šparinge s špargljevim pohodom od 8.30 ure. Letošnji pohod bo organiziran po poti, imenovani Tomšičeva pot, po pokojnem pisatelju Marjanu Tomšiču.

Foto: Pexels

Ljubitelji piva pa obiščite Izolo, kjer bo v soboto potekal Festival temnega piva. Na tretjem tovrstnem festivalu, ki b o potekal v Lonki se bodo predstavili pivovarji iz Obalno-kraške regije, dogajanje pa bo začinil koncert skupin Pivo in čevapi ter Balkan brass band.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close