To je wellness center, o katerem ste vedno sanjali!

22. januar 2024

To je wellness center, o katerem ste vedno sanjali!

22. januar 2024
Foto: Krallerhof

To je wellness center, o katerem ste vedno sanjali!

22. januar 2024
Foto: Krallerhof

Če si želite popolne sprostitve za telo, dušo in vaš um, je spa center zagotovo eden izmed najboljših načinov, še posebej pozimi. Eden vizualno najlepših se nahaja nedaleč od nas, blizu Salzburga v Avstriji.

Če bi se lahko, bi se ta trenutek preslikali v arhitekturno izpopolnjen wellness in spa, obdan s prekrasnimi gorami in čudovito naravo v osrčju avstrijskih Alp, ki se brezhibno zlika s pokrajino in je idealen prostor za nepozabno doživetje.

Stil arhitekture je harmonično povezan z organskimi oblikami, ki izvirajo iz narave. Za edinstveno arhitekturno zasnovo wellness centra, ki je svoja vrata odprl lansko leto, je poskrbel večkrat nagrajeni hamburški arhitekt Hadi Teherani, prepoznan po svojem brezčasnem, trajnostnem in dolgotrajnem oblikovanju. Vizualno izstopa ukrivljena struktura deljene strehe, ki se na več kot 100 m dviga in zliva z okolico.

Foto: Krallerhof

Dolg seznam lepotnih tretmajev

Wellness center Atmosphere by Krallhof je nadgradnja in podaljšek 5-zvezdničnega hotela Krallerhof v Leogangu in ponuja edinstveno doživetje. Welness center dopolnjuje še spa center Refugium s tretmaji, ki združujejo umetnost celostne vzhodne in zahodne filozofije dobrega počutja.

Na voljo imajo toliko tretmajev, da boste kar težko izbrali, katerega bi si privoščili prej. Izbirate lahko med masažami, lepotni tretmaji, osebni treningi, pomirjujočimi masažami z vročimi kamni, shiatsu in ayurvedsko masažo, tretmaji telesa z ekskluzivnimi linijami izdelkov, oljnimi in solnimi kopeli.

Foto: Krallerhof

Voda ima kot eliksir in osnovni element življenja v wellness centru Krallerhof osrednjo vlogo. Center je obdan s 5.500 kvadratnih metrov velikim naravnim kopalnim jezerom, v katerega je integriran neskončni plavalni bazen olimpijske velikosti in konstantno temperaturo 30 stopinj Celzija ter masažni bazen, ki ponuja čudovit razgled na okoliške gore.

Foto: Krallerhof
Foto: Krallerhof

Miren zenovski vrt in izjemno vodno stopnišče

Naravno kopalno jezero je bilo edinstveno napolnjeno iz lastnega hotelskega izvira, jezero in njegova gladina vode se uravnavata z naravnim ciklom izhlapevanja in padavin. Na novo so ustvarili rastlinski pas v jezeru, ki podpira biotsko raznovrstnost flore in favne.

Alpski zenovski vrt in čudovito vodno stopnišče z značilnim brizganjem skupaj tvorita središče rotunde, povezavo med hotelom Krallerhofom in wellness centrom. Osrednji prostor pa zapolnjujejo skulpture treh vodnih boginj, ki ustvarjajo mistično vzdušje ter vzpostavljajo povezavo z naravo in simboliko vode.

Foto: Krallerhof
Foto: Krallerhof

Savne predstavljajo velik del wellness centra, pri čemer nekatere ponujajo veličasten panoramski pogled na okolico, prav tako pa izstopajo individualno oblikovane sobe za sprostitev.

Bivanje v sprostitveni sobi Nitsch je kot sprostitev v umetniški galeriji. Tik ob družinskem notranjem bazenu so na voljo vodne postelje, po savnanju pa se lahko potopite v velik hladen bazen.

Foto: Krallerhof
Foto: Krallerhof

Sprostitev lahko doživite še v infra solni sobi, v kateri se nahaja beli himalajski solni kamen, z drobno solno meglico in infrardeči ležalniki.

Namesto običajnih knajp bazenov, imajo v tem prestižnem spa centru ledeno jamo, ki je sodobna interpretacija hladne terapije. Posebnost je tudi ločena zeliščna savna za ženske z ločenimi prhami.

Foto: Krallerhof

Interier nakazuje preplet zunanjosti in notranjosti, zaznamujejo pa ga organske mehke linije ter naravni materiali kot so kamen, les ter obilica zelenja.

Prevladujejo pomirjujoči naravni odtenki, ki pričarajo resnično popolno sprostitveno oazo in odklop od vsakdanjega hektičnega življenja.

Foto: Krallerhof

Arhitekti so izbrali lokalno proizvedene materiale, da bi ohranili občutek za ohranjanje virov in kratke proizvodne poti. Les in steklo spremljata izpostavljene betonske stene z navpičnimi deskami, prav tako pa je bilo po meri izdelano pohištvo iz alpskega marmorja iz neposredne bližine.

Foto: Krallerhof
Foto: Krallerhof
Foto: Krallerhof

Vstop v wellness center Atmosphere je mogoč le za osebe nad 15 letom starosti, medtem ko je kopanje v naravnem jezeru dovoljeno tudi najmlajšim.

Za popolno zimsko sprostitveno doživetje pa poskrbijo smučarske proge v neposredni bližini, do katerih se lahko iz centra oz. hotela odpeljete kar smučeh.

Foto: Krallerhof
Foto: Krallerhof

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close