To je nedvomno najlepša vila v Bohinju, ki jo lahko najamete!

05. september 2023

To je nedvomno najlepša vila v Bohinju, ki jo lahko najamete!

05. september 2023
Foto: Fox on the Rocks

V Bohinju, tik nad Bohinjskim biserom, lahko najamete čudovito luksuzno počitniško hišo, ki navdušuje z izbranim dizajnom in sproščujočo okolico za popoln oddih.

Le nekaj korakov stran od Bohinjskega jezera se mnogim mimoidočim v Ukancu oči ustavijo na osupljivi počitniški hiši imenovani Fox on in the Rocks Chalet, katere dizajn je preplet značilne bohinjske in sodobne arhitekture. Hiša, ki je bila zgrajena leta 1932 in ima za sabo bogato zgodovino, je od lanskega leta popolnoma prenovljena, pri čemer pa je tloris zaradi naravovarstvenega režima v okviru Triglavskega narodnega parka, ostal enak.

Prenova je bila ravno zaradi ohranjanja tradicionalnih bohinjskih arhitekturnih značilnosti zelo zahtevna, saj veljajo stroge omejitve pri izbiri materialov, tako lesa kot kritine, oken in seveda barv.

Foto: Anže Petkovšek

Počitniška hiša, v kateri lahko biva do pet oseb, navdušuje s popolnoma premišljenimi, natančnimi ter kakovostno izdelanimi detajli. Lastnika, ki sta hišo podedovala že pred časom, sta zasnovo hiše urejala skupaj z arhitektom, medtem ko sta si notranji dizajn v celoti zamislila in pohištvo ter dodatke izbrala sama. Počitniška hiša je bila zasnova za vse, ki si želijo razkošje petzvezdničnega hotela, a uživati v samoti ter neokrnjeni naravi daleč stran od radovednih oči.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek

Lastnika sta 150 kvadratov veliko luksuzno počitniško hišo poimenovala po družini lisičk, ki si je nekoč pri njih poiskala zavetje, ter skalah, ki obdajajo posestvo. Gostje, ki lahko hišo najamejo za najmanj teden dni, lahko uživajo v pogledu na Vogel, kjer lahko pozimi smučajo, na voljo pa jim je še kopica drugih aktivnost in doživetij.

Med drugim lahko najamejo kuharja, uro joge in masažo, zasebnega voznika, celo varuško in osebnega strežnika. Gostje so deležni vsakodnevnega čiščenja hiše ter popolnoma opremljene pralnice.

Foto: Anže Petkovšek

Prefinjen dizajn, ki izžareva luksuz

V kolikor vas ne prepriča prelepa zunanjost, pa boste ob pogledu na notranjost nedvomno osupli. Kombinacija toplih in udobnih materialov ter modernih elementov ter kovine ustvarjata občutek luksuzne brunarice nekje v Francoskih ali Italijanskih Alpah.

Foto: Fox on the Rocks

V spodnjem nadstropju se nahajajo dnevni prostor z vpadljivim kaminom ter televizijo, popolno opremljena kuhinja z jedilnico in kopalnica, v zgornjem pa dve enako veliki spalnici z lastno kopalnico ter precej prostora za shranjevanje.

Foto: Fox on the Rocks
Foto: Fox on the Rocks
Foto: Fox on the Rocks

Piko na i prefinjeno izbranem interierju dodajajo estetski kosi pohištva priznanih znamk, bogato založena vinska klet pod stopnicami, razkošen tekstil ter kozmetični izdelki priznanih znamk in presenetljivi detajli z logotipom, ki se pojavlja na brisačah, steklenih stenah kopalnic in celo pripomočkih kot sta torba in nahrbtnik za v hribe ali kopanje. Stopnišče popestri velika knjižna omara v obliki kozoroga.

Foto: Fox on the Rocks
Foto: Fox on the Rocks
Foto: Fox on the Rocks

Popoln prostor za umiritev in sprostitev

Na dva tisoč kvadratnih metrih zunanjih površin lahko gostje uživajo v idiličnem pogledu na gore ter se sproščajo na številnih kotičkih za druženje, klepetajo ob ognjišču z udobnimi fotelji, ustvarjajo kulinarične dobrote v zunanji kuhinji z velikim žarom ter se sproščajo v zunanjem jakuzziju s prho.

Foto: Anže Petkovšek

V kleti se nahaja spa, ki vključuje finsko savno z velikim odprtim tušem, udobne počivalnike ter moderno fitnes opremo znamke NOHrD. Vizualno se spa prostor spaja s preostalim dizajnom hiše, ki temelji na kombinacija lesa in kamna, v oči pa najbolj bode stena iz naravnega maha, ki ustvarja povezavo med zunanjostjo in notranjostjo.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek

Za otroke in otroke po srcu je na posestvu velika gugalnica, za aktivne in športa željne pa so na voljo električna kolesa za odkrivanje bohinjskih skritih zakladov, sup ter drugi športni pripomočki. Ti so shranjeni v obnovljenem kozolcu, v katerem je tudi sprejemnica za goste.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek

V okolici lahko aktivne počitnice preživijo z jahanjem konj, jadranjem s padalom, supanjem po jezeru in plezanjem, pozimi pa še sankanjem, drsanjem ter seveda smučanjem. Popoln paket za najbolj petične goste, ki ljubijo naravo, cenijo zasebnost in želijo izkusiti bivanje na najvišji ravni.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close