Slovenka v Istri zasnovala tri luksuzne vile, popolne za vaš naslednji oddih

14. februar 2023

Slovenka v Istri zasnovala tri luksuzne vile, popolne za vaš naslednji oddih

14. februar 2023
Foto: Koridor27

Predstavljajte si dopust, nedaleč od slovenske obale, a še vedno dovolj blizu Rovinja, kjer se lahko povsem odklopite in uživate, obdani z naravo in morjem. Takšno oazo je ustvarila Slovenka.

Slovenska investitorka Maja Arsenovič je v starem nasadu v Gajani, malo pred Vodnjanom in le lučaj od Fažane, postavila tri hiše z lokalnim značajem. Za projekt se je povezala s slovenskim arhitektom Stojanom Skalickyjem in ustvarila enkratno posestvo z introvertiranimi vrtovi, rožmarini in lovorjevimi grmi, oljkami, starimi hrasti, cvetočim grmičevjem, letno kuhinjo in jedilnico na prostem …

Foto: Koridor27
Foto: Koridor27
Foto: Koridor27

“Hotela sem poiskati miren kraj, daleč od Isterskega vrveža, pa dovolj blizu Rovinja, Brijunov, morja …” nam je zaupala investitorka in dodala, da je vasico Gajana izbrala, ker ni turistično znana.

Njena prvotna ideja je bila poiskati posestvo za eno hišo za lastne potrebe, a ker je na koncu našla večje zemljišče, se je porodila ideja o kompleksu treh vil. “Investicijski izziv,” pravi Maja. Prav to zemljišče je izbrala zato, ker je povsem obdano z naravo in omogoča popolno sprostitev in mir.

Foto: Koridor27
Foto: Koridor27

Za realizacijo poskrbeli izvajalci iz regije

Posebnost tega posestva je prav vrt (nekdaj hrastov nasad), v katerega so usidrane tri vile. Vsaka od njih ima lastni vrt, orientiran proč od sosedov, proti mediteranski krajini, arhitektu pa je uspelo ohraniti tudi večino dreves, ki v poletni vročini nudijo hudo potrebno senco.

Čeprav so si vile v svoji arhitekturni zasnovi zelo podobne, pa njihova gručasta postavitev lastnikom zagotavlja maksimalno intimo na vrtu – tako v smislu pogledov kot v smislu hrupa. Arhitekt si je zamislil bogato zunanjost (ta se spretno prelije iz notranjosti), kjer bodo lahko gostje počeli marsikaj: kuhali, počivali, se sončili, plavali, … Vsaka vila ima namreč tudi svoj bazen, ob njem pa bazensko plažo iz termično stabilnega bambusovega lesa.

Foto: Koridor27
Foto: Koridor27
Foto: Koridor27
Foto: Koridor27

Maja je k sodelovanju povabila slovenske, hrvaške in bosanske izvajalce: za okna, bazene in mizarjenje so denimo poskrbeli Slovenci, za jedilne mize in spalnice pa Hrvati. “Trudila sem se izkoristiti našo regijo,” nam je ob tem razložila Maja.

Projekt je nastajal tri leta

Notranjost je opremljena sodobno, a z mediteranskim pridihom, ki ob morju seveda ne uide. Morsko vzdušje je tako začutiti v ratanu, masivnem lesu, modri barvi, lahkotnih dodatkih, profiliranih ličnicah kuhinje in garderobnih omarah.

Spalnice vseh vil se z velikimi zasteklitvami odpirajo neposredno na teraso z bazenom in aromatičnim vrtom, ki ga krasijo skale in amfore.

Foto: Koridor27
Foto: Koridor27
Foto: Koridor27

Projekt je nastajal tri leta, a ga je vmes zaznamovala pandemija novega koronavirusa, ki je nekoliko podaljšala prvotne načrte. Vile so že pripravljene na oddajo in razvajanje gostov.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close