To so najboljše kulinarične destinacije tega leta

27. januar 2023

To so najboljše kulinarične destinacije tega leta

27. januar 2023
Foto: Unsplash

Svet je poln destinacij, vrednih ogleda, in težko je sestaviti seznam najboljših, a TripAdvisorju je to uspelo. 

Le kako bi lahko objektivno določili najboljšo gurmansko destinacijo na svetu? Je kriterij število Michelinovih zvezdic v tistem mestu ali kulturna raznolikost, ki ponuja tudi različne gurmanske okuse? Kriterijev je lahko veliko, preferenc pa še več. 

Toda TripAdvisor se je vseeno odločil, da sestavi seznam najboljših svetovnih gurmanskih destinacij letošnjega leta, seznam pa je del njihove serije “Travellers’ Choice: Best of the Best” (Izbor popotnikov: Najboljši med najboljšimi). Ta svetovne destinacije razvršča na podlagi količine in kakovosti ocen, ki jih destinacije dobijo v enem letu. 

Foto: Unsplash

Če torej gre verjeti TripAdvisorju in njegovim uporabnikom ter njihovim kritikah, je najboljša kulinarična destinacija na svetu Rim!

Italijanska prestolnica je najboljša izbira za številne gurmanske užitke, na ulicah Rima pa težko najdemo hrano, ki nas ne bi navdušila. 

Foto: Unsplash

Na drugem mestu je grški otok Kreta, medtem ko je vietnamsko mesto Hanoi tretje. 

Seznam prvih desetih destinacij je naslednji:

  1. Rim, Italija
  2. Kreta, Grčija
  3. Hanoi, Vietnam
  4. Firence, Italija
  5. Pariz, Francija
  6. Barcelona, Španija
  7. Lizbona, Portugalska
  8. Neapelj, Italija
  9. New Orleans, Louisiana ZDA
  10. Jamajka

Italija je s tremi mesti na seznamu očitno priljubljena kulinarična destinacija, kar potrjujejo tudi drugi seznami najbolj priljubljenih gurmanskih mest. Lani so na primer bralci Condéja Nasta za svetovno prestolnico hrane razglasili Bologno.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close