Joker Out navdušili Evropo in se uvrstili v veliki finale!

12. maj 2023

Joker Out navdušili Evropo in se uvrstili v veliki finale!

12. maj 2023
Foto: Profimedia

Četudi so morali počakali do prav zadnjega mesta, ki je vodilo v sobotni veliki finale, ni bilo trenutka dvoma, da fantom s pesmijo Carpe Diem ne bi uspelo.

Liverpool je obarvan v ljubezen in slovensko zastavo, nedvomno se bo celo noč plesalo. Našim predstavnikom na letošnji Evroviziji se je po zadnjih dveh letih, ko smo obstali v polfinalu, ponovno uspelo uvrstiti v veliki finale.

Energija, sproščenost in igrivost povezana v odličen nastop peterice mladih fantov zasedbe Joker Out je bila le še pika na i čudoviti pesmi, ki govori o tem, da je življenje več kot to, kar vidimo na prvi pogled.

Foto: Profimedia

Zasedba je v preteklih dneh v Liverpoolu, ki Evrovizijo gosti namesto Kijeva, na stavnicah kotirala visoko. Zadnji podatki pred finalom so jih uvrščali na kar peto mesto med šestnajstimi državami, ki so nastopile v včerajšnjem, drugem polfinalu. Prav zaradi tega ter izredne medijske in javne podpore, ki so je bili fantje v okviru evrovizijske turneje deležni na vsakem koraku, bi bil izpad resnično presenečenje.

“Ponosni smo na to, kar smo naredili, in verjamemo, da so ponosni tudi naši oboževalci in Slovenija. Če nas ne bi poklicali, bi bili sicer žalostni, ampak vseeno ponosni na ta trenutek,” 

 je na uradni novinarski konferenci dejal pevec Bojan Cvjetićanin.

Po nastopu so za MMC dejali, da se je delo, ki so ga vložili v zadnje pol leta, obrestovalo in da je to znak, da kar delajo, delajo prav.

Poleg Joker Out so na drugi polfinalni večer slavili še predstavniki Albanije, Cipra, Estonije, Avstrije, Avstralije, Poljske, Litve, Armenije ter Belgije. Deseterica bo skušala Evropo prepričati v sobotnem velikem finalu, ko bo skupno nastopilo kar šestindvajset držav.

Takoj po razglasitvi finalistov je skupino Joker Out čakal žreb, ki je odločil o tem, v kateri polovici finala bodo nastopili. Izžrebali so drugi del finala, ki je običajno bolj zaželen. V soboto bodo nastopili 24.

Foto: Profimedia

Evrovizija je letos postregla s kar nekaj novostmi. Prvič tekmovanja ni gostila država, ki je bila leto poprej zmagovalka. Zaradi vojne v Ukrajini je bil namreč dogodek prestavljen v britanski Liverpool.

Pri uvrstitvi v finale so letos prvič odločali zgolj glasovi telefonskega oz. SMS-glasovanja ter glasovanja v evrovizijski aplikaciji. V finalu se bodo javnemu glasovanju prišteli še glasovi strokovne žirije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close