Olivno olje v Starbucksovih kavah: stranke opozarjajo na previdnost

11. april 2023

Olivno olje v Starbucksovih kavah: stranke opozarjajo na previdnost

11. april 2023
Foto: Pexels

Po tem, ko je Starbucks v Italiji začel v kave dodajati olivno olje, stranke poročajo o prvih (neugodnih) učinkih.

Največja veriga kavarn na svetu je začela februarja na italijanskem trgu streči kavo z dodatkom olivnega olja. Za to potezo so se odločili zaradi številnih pozitivnih učinkih, ki jih ima olivno olje na zdravje, a prvi preizkuševalci zanimive mešanice imajo ravno nasprotno izkušnjo.

Številne stranke morajo namreč po zaužitju kave z olivnim olje teči na stranišče. Vključno z delom ekipe Starbucks.

“Polovica ekipe jo je včeraj poskusila in kar nekaj jih je moralo hitro uporabiti toaletne prostore, če veste, kaj mislim,” je na forumu Reddit razkril zaposleni pri slavni kavarni.

Foto: Pexels

Nima negativnega učinka na zdravje

Družbeni mediji so že polni komentarjev na račun Starbucksovih kav z olivnim oljem, pri čemer številni, ki so jo poskusili, opozarjajo druge, predvsem tiste z občutljivim želodcem, naj tega ne storijo. Nekatere stranke so dodale, da jih je neizogiben obisk stranišča nemudoma po zaužitju kave ujel nepripravljene.

A prehranski strokovnjaki mirijo, da zaradi te posebne mešanice ne bodo zboleli, in da ne bo imela negativnega učinka na zdravje, poroča CNN. Največ, kar se lahko zgodi, je nelagoden občutek, kot ga opisujejo nekatere stranke, ki ga lahko spremljajo morebitni krči.

Sicer pa naj bi dodajanje olivnega olja kavi prinašalo več koristi, med drugim naj bi delovalo protivnetno, samo olivno olje pa je že stoletja nepogrešljivi del sredozemske prehrane.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close