To so najlepši Starbucksi na svetu

05. marec 2023

To so najlepši Starbucksi na svetu

05. marec 2023
Foto: Instagram

V Sloveniji sicer še nimamo Starbucksa, a če si ga res zaželimo, ga imajo pri kar dveh od naših sosedov. Kam pa se morate odpraviti, če želite videti najlepše Starbucks kavarne na svetu?

Ta seznam bo razburil domišljijo vseh ljubiteljev kave. Priznamo, morda Starbucks ni prva izbira za poznavalce in ljubitelje kave. Vendar bomo vedno, ko bomo kam potovali, iskali napis Starbucks, saj smo na potovanjih vajeni njihovih pijač, želimo pa tudi poskusiti vse novo, kar ponujajo.

In kaj, če bi vam povedali, da obstajajo mesta Starbucks, kamor bi odleteli na konec sveta, samo da jih vidimo? Ja, res obstajajo edinstvene in čudovite kavarne Starbucks, ki so se na poseben način zlile z okolico in prispevale k lepoti daljnih krajev.

Oglejte si naš seznam najlepših kavarn Starbucks po vsem svetu.

Starbucks Turks in Caicos

Estetika “Barbiecore” je še vedno v polnem razmahu in na otokih Turks in Caicos boste našli najbolj rožnato kavarno Starbucks, ki je znana po čudovitih plažah in koralnih grebenih.

Foto: Instagram

Od zunaj je kavarna videti kot nekaj iz filma Wesa Andersona, notranjost pa ima poslikavo morske deklice, ki jo je naslikala kolumbijska umetnica Maria Camila Bernal Toro. S pastelno rožnato zunanjostjo z odtenki sladke vate je ta Starbucks tudi idealen kraj za opazovanje sončnih zahodov.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Starbucks Capucines, Pariz

Če ste se kdaj spraševali, kakšno je bilo popoldne ob kavi Marie Antoinette, vam bo to mesto pokazalo. Starbucks Capucines se nahaja znotraj obnovljene stavbe iz 17. stoletja, Opere Garnier v Parizu in izžareva glamur starega sveta.

Tukaj boste pili kavo, obkroženi z lesketajočimi se lestenci, medeninastimi balustradami in elegantnim pohištvom po meri, morda pa si boste zaželeli celo plesati, saj ta prostor res spominja na renesančno plesno dvorano.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Starbucks Reserve roastery, Milano

Italija je dežela espressa in očarljivih kavarn. Italijani pa imajo svojo kulturo pitja kave, zato je moral Starbucks pripraviti nekaj edinstvenega, da bi pritegnil tudi največje poznavalce kave. Tako je nastala veličastna kavarna Starbucks, ki se nahaja v Palazzo della Poste na trgu Piazza Cordusio.

Foto: Instagram

2.300 kvadratnih metrov velika kavarna je opremljena s toskanskim marmorjem in vrhunskimi kavnimi avtomati. Ob odprtju leta 2018 je bila to prva Starbucksova kavarna, ki je imela affogato kotiček, torej prostor, kjer lahko obiskovalci ob kavi uživajo v ročno izdelanem sladoledu.

Foto: Instagram

Starbucks Al Seef, Dubaj

Al Seef je ena najbolj slikovitih obrežij v Dubaju. Nahaja se v bližini zgodovinskega okrožja Al Fahidi in vabi ljudi, da spoznajo srce tega mesta.

V Al Seefu so številne kavarne, restavracije in trgovine, tako da se tam nahaja tudi prelepi Starbucks, ki odlično dočara lepoto Al Seefa. Edinstven slog kavarne prinaša najboljše iz sodobne in tradicionalne arabske arhitekture.

Foto: Instagram

Zunanjost Starbucksa je lesena s slamnato streho in preprostimi zunanjimi sedeži. Kar zadeva notranjost, je zelo minimalistična z lesenim pohištvom, ki dopolnjuje celoten prostor. Rustikalen videz tega Starbucksa ohranja čar Dubaja.

Starbucks Reserve Dewata, Bali

Starbucks Dewata na Baliju je največji Starbucks v jugovzhodni Aziji. Razprostira se na približno 6000 kvadratnih metrih, poleg širokega notranjega prostora, v katerega ambient smo se zaljubili, pa kavarna vključuje tudi zunanjo drevesnico sadik kave.

Foto: Instagram

Obiskovalci lahko uživajo v več kot 100 ročno izdelanih pijačah, ki so ekskluzivne za to mesto: Lavader Latte, House Affogato in Origin Flight. Tam boste lahko kupili tudi ekskluzivne izdelke Dewate, kot so posebej oblikovane skodelice in kozarci, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Starbucks Reserve Magnificent Mile, Chicago

Starbucks v Chicagu v Illinoisu je eden največjih na svetu in je prava meka za kavo. Starbucks, ki se nahaja na živahni Magnificient Mile, se razteza v petih nadstropjih na 10.000 kvadratnih metrih in ima ikonično zeleno-belo shemo znamke.

Foto: Instagram

Ta pražarna kave je dom različnih prostorov, ki vam lahko ponudijo različne kavne izkušnje. Prvo jutranjo kavo na primer popijte v prvem nadstropju kavnega bara Starbucks Reserve, če si boste zaželeli hrane, pa stopite v drugo nadstropje pekarne in kavarne Princi.

Tik zgoraj, v tretjem nadstropju, boste našli kavarno Experimental, kjer strežejo redke pijače. Za večerne koktajle, ki jih navdihuje kava, pa se povzpnite v četrto nadstropje v koktajl bar Arriviamo.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close