Partnerjeva ogabna navada

26. maj 2021

Partnerjeva ogabna navada

26. maj 2021
Profimedia

»Pa sprva pravim, da ne bom, ker je tako nemaren, ampak me vedno zmanipulira tako, da privolim. Po vsakem seksu si očitam, zakaj sem mu spet nasedla,«

Jezna uporabnica se je obrnila na Starševski čvek, kaj storiti, saj njen partner neprestano je v postelji. »Zajtrkuje, kosi, malica in večerja vedno v postelji. Kdaj je nazadnje jedel za mizo, se ne spomnim. Posteljnina je hitro umazana in mastna zaradi hrane. Najbolj sem pa sovražla, da me je, ko sem šla spat, vedno nekaj začelo žuliti. Pogledam, kaj je to. Ponavadi so bili smokiji, kokice ali čips. Res sem že sita tega. 1000 x sem mu že rekla, da naj se tega odvadi, ampak on se požvižga na to. Sem mu že rekla, da v postelji polni hrane ne bom ne spala ne seksala. Zdaj spim v sobi za goste, ampak se večkrat prikrade notri, da se pocrkljava. Pa sprva pravim, da ne bom, ker je tako nemaren, ampak me vedno zmanipulira tako, da privolim. Po vsakem seksu si očitam, zakaj sem mu spet nasedla,« je napisala.

Za konec je dodala, da se zaveda, da zveni kot majhen problem, vendar je njegova navada vodila do tega, da spita ločeno.

Postelja mora biti čista

Ena izmed uporabnic se je javila, da sicer prav tako je v postelji, a počisti za seboj: »Tudi jaz jem v postelji, a za menoj ne ostane niti drobtinica! Sem obcutljiva na to, ob enem smokiju bi menjala celo posteljnino, drobtinica, pa ceprav samo ena, me bode kot igla! Je treba znati jesti in paziti,« je dodala.

Druga uporabnica pa je avtorico opozorila, da to v resnici ni majhen problem. A s tem, ker to tretira kot majhen problem, dela napako: »Ti težko svetujem, ker se v tem primeru ne morem postaviti v tvojo kožo. Lahko ti pa povem, kako bi izgledalo, če bi moj partner s hrano umazal posteljo. Takoj (prvič) bi mu dala jasno vedeti, da mora posteljo nemudoma preobleči, ker v umazani postelji jaz pač ne morem in ne mislim spati. Umazal jo je on, postelja je pa skupen prostor od obeh, kar pomeni, da jo bo tudi preoblekel on (in sicer takoj) in bo tudi on opral posteljnino (se je jaz ne pritaknem). Potem bi se lepo ulegla v to sveže preoblečeno posteljo in ne bi rekla o vsej stvari ničesar več. Če bi se zadeva ponovila, bi pa ponovila vajo – on bi preoblekel posteljo in jaz bi lepo spala med sveže preoblečeno in dišečo posteljnino,« je razložila in dodala, da če bi se ponovilo bi naredila ‘en velik halo’.

Nepošteno pa je, da se je avtorica umaknila iz spalnice, saj daje partnerju vedeti, da si lahko prilasti kar vsak prostor.

Gre za spoštovanje

Del prehranjevanja za mizo se tiče tudi spoštovanja. Tako do hrane, kot do človeka, ki spi z vami v postelji. »O fuj. Pa a ve, da hudič spi z njim, če spi na drobtinah hrane? Tako so mene vzgojili, pa jaz otroke tudi.. nikomur ne pade na pamet, da bi jedel kje drugje kot za mizo. Spoštovanje do drobtin in hrane je treba privzgojiti od malih nog, drugače nastane točno to… takšni potem tudi z lahkoto odvržejo hrano, se obmetavajo z njo ipd,« je dejala ena izmed uporabnic.

»Ali si pa uredita jedilnico v stilu starega Rima. Tisti počivalniki, zraven pa nizka miza, obložena z jedmi, ki jih ješ kar z roko.«

TV ven iz spalnice

Mnogi so predvidevali, da medtem ko je, najbrž ne gleda v strop. »Če imata tv v spalnici mu ga vzemi ven oziroma mu skrij kabel s katerim je tv vklopljen v elektriko. Brez tvja bo hitro nehal jesti v postelji,« je napisal eden izmed uporabnikov, čemur so številni pritrdili. »Je se za mizo. TV se gleda v dnevni. Kuha se v kuhinji. Lula in kaka se na stranišču. Tušira se v kopalnici. Avto se parkira v garaži. To še otroci vejo. Fuj, kake ogabne navade

Ni zdravo

Profimedia

Prav tako pa zauživanje hrane v postelji ni priporočljivo s strani strokovnjakov. Psiholog Dr. Brustein je za blog Food & Wine povedal, da če ne jemo za mizo, nismo tako pozorni na količino zaužite hrane. »Če jeste v postelji najbrž vmes počnete druge stvari in se hitro lahko zgodi, da pojeste preveč. Preden se zaveste, ste že pojedli celo vrečko čipsa,« je razložil.

»Iz vidika prebave pa ležeč položaj tudi ni dober. Če jemo v pokončnem položaju je prebava lažja, saj spodbuja peristaltiko,« opozarja doktor in dodaja, da lahko hranjenje v leže tudi pripomore k pekoči zgagi.

Za konec pa tudi zaradi kvalitete spanca ni priporočljivo jesti v postelji. Če v postelji počnete druge stvari, kot so obedovanje, lakiranje nohtov, ipd. vaši možgani povežejo posteljo s temi aktivnostmi namesto s spanjem. Zato se lahko zgodi, da zvečer ležete k spancu in kar ne uspete zaspati. Dr. Brustein pravi, da ko se ‘natreniramo’ postelja deluje kot sprožilec za spanje.

Hrana torej v posteljo zagotovo ne spada. Poleg tega, da gre za neokusno navado, ki se mnogim zdi ogabna, nam lahko tudi škodi. Če želite ohraniti kvaliteten spanec in dobro prebavo, jejte za mizo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close