Po mijavkanju prek telefona je prepoznala svojo pogrešano mačko

26. januar 2022

Po mijavkanju prek telefona je prepoznala svojo pogrešano mačko

26. januar 2022
Foto: Profimedia

Družina iz Essexa je izgubila svojega mačka, ki se domov ni vrnil kar osem mesecev. Ko se je pogovarjala po telefonu z veterinarjem, pa je v ozadju slišala znan “mijav”.

Vsi obožujemo zgodbe s srečnim koncem, še posebej pa tiste, ki vključujejo živali. Pripravite si robčke, saj sledi zgodba o mačku z imenom Barnaby. Britanski mediji poročajo o zgodbi izgubljenega mačka iz Essexa.

Družinski ljubljenček z imenom Barnaby je izginil pred osmimi meseci, po vsem tem času pa so njegovi lastniki izgubili upanje, da ga bodo še kdaj videli.

Nato pa je lastnica izgubljenega mačka 11. januarja po telefonu govorila z veterinarjem o svoji drugi mački, Torvi, ki je imela pred kratkim operacijo. Med pogovorom je v ozadju slišala mijavkanje mačke, ki je bivala na postaji. Mijavkanje se ji je zdelo zelo znano, zato je vprašala veterinarja, če je to Torvi.

Veterinar ji je odgovoril, da mijavkanje pripada najdeni muci, ki jo je k njim prinesel dobri samaritan iz skupne ljudi, ki rešujejo ulične živali. Ko je Lawrence prekinila klic z veterinarjem, se ni mogla znebiti misli, da mijavkanje pripada njenemu izgubljenemu mačku.

“Bilo je nekaj v zvezi s tem mijavkanjem, da sem tri ure po najinem pogovoru ponovno poklicala veterinarja,” je povedala Lawrence. Vprašala je, če ima ta najdena mačka črno dlako z prepoznavnim belim madežem na zadnji nogi – tako kot Barnaby. In ni morala verjeti, ko ji je veterinar pritrdil, da ta mačka izgleda natanko tako. S fotografijami svojega izgubljenega mačka je odhitela na postajo – takoj, ko je videla mačka, je vedela, da je to Barnaby.

“Prinesli so ga v sobo, jaz sem vstala in takoj vedela, da je to on. Nisem verjela, kaj se dogaja, samo jokala sem,” pravi mama otrok, ki so bili navdušeni nad Barnabyjevim povratkom.

Lawrence je potrdila, da je to njen maček in se z njim vrnila domov. Zanimivo je, da je bila mačka čipirana, a čip ni deloval, kar so ugotovili šele, ko je mačka pobegnila. Zato svetuje, da pri čipiranju obvezno pri veterinarju preverite, če deluje.

Barnaby, malce shujšan in prestrašen, pa se je vrnil domov k družini, ki ga zasipa s hrano in ljubeznijo. Verjamejo, da bo kmalu spet vse po starem.

Prispevek je bil ojavjen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close