Popoldanske rutine slavnih ljudi, ki so vredne posnemanja!

29. december 2023

Popoldanske rutine slavnih ljudi, ki so vredne posnemanja!

29. december 2023
Foto: Profimedia

Popoldanske rutine slavnih ljudi, ki so vredne posnemanja!

29. december 2023
Foto: Profimedia

Številni zvezdniki slovijo tudi po tem, da so znali razviti navade, ki so jim bile v pomoč pri doseganju svoje svetovne uspešnosti.

Rutina je lahko dobra stvar, čeprav na prvi pogled zveni dolgočasno. Sploh, če zahteva več organiziranosti, bolj premišljeno prehranjevanje in kakovostno preživljanje časa.

In celo pri čisto vsakodnevnih stvareh, ki jih morda jemljemo za samoumevne, se velja zgledovati po znanih in uspešnih ljudeh. Najuspešnejši ljudje namreč slovijo po tem, da znajo razviti navade, ki so jim v pomoč pri doseganju uspeha na vsakodnevni ravni. S pomočjo prakticiranja teh navad pa osebnostno rastejo.

A preden se lotite posnemanja slavnih, imejte v mislih, da je pri vseh ključna disciplina, brez te se nobeno dobro dejanje ne sprevrže v navado ter zatem v trdno rutino.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jejte zunaj kot Oprah Winfrey

Oprah se je nekoč v pogovoru za Harper’s Bazaar pohvalila, da gresta s partnerjem skoraj vsak dan jesta kosilo na vrtu. Ob tem imata še eno pravilo: “Če nečesa ne moreva najti na svojem vrtu, potem tega ne jeva.”

Najslavnejša voditeljica tako poskrbi za dnevno dozo svežega zraka, hkrati pa ostaja zvesta sveži in zdravi prehrani. Če se le da, jo posnemajte vsaj v času dopustov ali če imate to srečo, da imate svoj kos vrta, sami pridelajte organsko hrano.

Foto: Profimedia

Sredi dneva pojdite spat kot Albert Einstein

Pokojni velikan znanosti Albert Einstein je živel dolgo in srečno življenje, ki ni slovel le po svoji genialnosti, ampak tudi po tem, kako je delal. Menda je rad zatemnil delovni kabinet, ker ga je dnevna luč motila pri razmišljanju in ustvarjanju enačb.

Svoj delovni in raziskovalni tempo naj bi prekinjal s kratkim opoldanskim spancem, kateremu so poslovni ‘guruji’ kasneje nadeli ime ‘power nap’. Tega zdaj kot metodo uporabljajo številni uspešni poslovneži, da so čez dan čim bolj učinkoviti. Poskusite, morda bi delovalo tudi pri vas.

Foto: Profimedia

Dvakrat dnevno na sprehod kot Charles Darwin

Sloviti angleški naravoslovec, biolog in geolog Charles Darwin si je med svojim raziskovanjem in pisanjem vzel premor dvakrat na dan, da se je odpravil na dolg sprehod v naravo.

Prvega si je privoščil okoli poldneva, drugega proti večeru. Dandanašnji tudi sodobni zdravniki potrjujejo koristnost Darwinovega početja: dolg sprehod priporočajo kot primerno aktivnost za vse, ki veliko sedijo.

Foto: Profimedia

Pijte popoldanski čaj kot britanska kraljica

Kraljevi biograf Andrew Morton je v eni od svojih knjig razkril, da je pokojna kraljica Elizabeta II. redno organizirala popoldanske čajanke, ki so veljale za nekakšno ‘neformalno srečanje’, ki ga je monarhinja izkoristila za klepet. Ali po domače povedano: za čenče o tem, kaj se dogaja na britanskem dvoru.

Britanci so sicer poznani po svojih popoldanskih čajankah, a navada je med sodobno generacijo nekoliko zamrla, starejši Britanci pa jo še vedno prakticirajo. Ker čajanka prinaša kratek odklop od dela in napornega dneva, hkrati pa vnese nekaj sproščenosti in miru, velja to rutino vsekakor vpeljati tudi v naš vsakdan.

Foto: Instagram @michelleobama

V koledarju načrtujte srečo kot Michelle Obama

Nekdanja ameriška prva dama Michelle Obama na svoj koledar ne vpisuje samo, kdaj ima zdravnika ali sestanek, ampak menda celo načrtuje svojo srečo. No, tako je vsaj povedala v intervjuju za CNBC.

Kako je to videti? Prednost daje druženju s prijatelji in družino, še preden potrdi dogodke, povezane s službo. Prednost daje osebni sreči, kakovostnemu preživljanju prostega časa z domačimi, pri čemer pa vseeno ne zanemari pomembnega časa, ki ga odmerja karieri. Posnemanja vredno, kajne?

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close