Skupaj sva 10 mesecev in še nisva bila intimna …

25. maj 2021

Skupaj sva 10 mesecev in še nisva bila intimna …

25. maj 2021

Ste že bili v razmerju, ki je res popolno? Partner je prijeten, pozoren in pošten, še nikoli niste bili tako srečni. Toda popolna razmerja ne obstajajo …

Na forum Starševski čvek se je pred kratkim obrnila Sara. Zapisala je, da je že deset mesecev v razmerju, ki je res lepo, toda ima manjšo težavo – v desetih mesecih s partnerjem še ni bila intimna. Vmes je bil resda tudi lockdown in omejitve, toda kadarkoli sta imela priložnost, se je partner umaknil, postal nervozen. Odrinil jo je že, če se je preveč približala njegovim hlačam. Sprašuje, ali ima kdo podobne izkušnje, saj ne ve, kaj naj naredi. Z njim je že imela pogovor o tem, kaj si želi od njega. Verjame, da bosta to lahko rešila, on je glede tega zadržan, prav tako ne želi spoznati njenih otrok. 

Komentatorji so razloge za njegovo nezainteresiranost iskali na različnih področjih: 

Motnja erekcije

“Bi rekla, da je impotenten, da ne želi o tem govoriti in da zato tudi ne poišče ustrezne pomoči, s takim na žalost nimaš kaj iskati. Ljubezen nič ne reši. On mora začeti reševati stvari pri sebi. Ne vem kako si sploh vztrajala z nekom 10 mesecev in ni bilo intime,” je zapisala ena od komentatork. 

Moški težave z erekcijo pogosto doživljajo kot nekaj, kar ogroža njihovo moškost, čeprav gre za zelo razširjen pojav. Podatki kažejo, da imajo deset odstotkov moških do štiridesetega leta motnjo erekcije, po štiridesetem letu pa se te številke še zvišujejo. 

Motnja erekcije se pojavi, ko penis ni dovolj čvrst oziroma pokončen, da bi moški lahko imel spolni odnos. Vzroki za to so lahko poškodbe živcev, impulzi iz centra možganov po hrbtenjači potujejo do medenice, do penisa pa jih potem prenašajo medenični živci. Krvne žile se nato razširijo in v gobasto tkivo penisa dovajajo več krvi kot sicer, vene se skrčijo, zaradi česar se penis nato poveča in otrdi. 

Profimedia

Razlogi so lahko tudi lahko tudi psihološki – če moški doživlja psihični stres ali strah pred neuspehom – ali pa sta delna ali popolna izguba erekcije stranski učinek nekaterih zdravil. 

Morda je pa aseksualen …

Aseksualnost je spolna usmerjenost, ki je bila prvič definirana leta 1948. Tako kot pri drugih spolnih usmerjenostih gre za spekter, pri katerem oseba ne občuti spolne privlačnosti. Aseksualne osebe si lahko želijo spolnih odnosov, v njih tudi uživajo, pogosto pa so do spolnih odnosov povsem ravnodušni ali pa se jim celo gnusijo in se jim zdijo neprijetni. 

Kaj storiti?

Komentatorji se strinjajo, da je ključno, da se avtorica s partnerjem pogovori. Nekateri so izrazili tudi dvom o avtoričinem “popolnem razmerju”.

“Mogoče idealen prijatelj, partner sigurno ne. Pa še od prijatelja je za pričakovat, da ti zaupa svoje težave. In avtorica očitno ni zadovoljna, če tu sprašuje za nasvete,” je menila komentatorka. 

“Čas za pogovor, tega ti forum ne more dat,” je svetovala druga komentatorka.

“Postavi ga pred dejstva z odkritimi vprašanji. Ne dolgovezi in ne slepomiši z razno raznimi, da bo še vse v redu, saj sama vidiš, da ne bo.”

komentatorka na forumu

V zvezi sta pogovor in zaupanje zagotovo najbolj pomembna. Ob partnerju se moramo počutiti dovolj sproščeno, da mu zaupamo svoje stiske, težave ali pa tudi vsakdanje misli in mnenja. Le na tak način lahko odnos funkcionira ter raste in se izboljšuje. 

Svoja vprašanja in dileme lahko zapišete na forumu Starševski čvek ali pa pod katerega od tematskih forumov, pri katerih odgovarjajo tudi strokovnjaki. 

Style. Več novic

New Report

Close