Pozabite na bronzer – to je nova tehnika ličenja, ki je navdušila zvezdnice

27. julij 2023

Pozabite na bronzer – to je nova tehnika ličenja, ki je navdušila zvezdnice

27. julij 2023
Foto: Instagram @gigihadid

Poudarjanje linij obraza z rdečilom je nov lepotni trend, kateremu sledita tudi priljubljeni zvezdnici Gigi Hadid in Hailey Bieber.

Kot smo že pisali, je eden največjih trendov letošnje sezone ‘Barbiecore’, ki v ospredje postavlja svetle in živahne odtenke, zlasti živo roza. Sprva je barva postala izredno priljubljena v svetu mode, rožnati odtenki pa postajajo vse bolj popularni tudi na področju lepote.

Če smo si morda še pred kratkim na svoje ličnice nanašale zgolj kanček rdečila, ki je poživilo naš obraz in ustvarilo svež in lahkoten videz, nam danes najnovejši lepotni trendi narekujejo, da z rdečilom poudarimo vse linije našega obraza na način, kot se običajno uporablja bronzer. Tovrstna tehnika ličenja ustvarja iluzijo vitkejšega obraza, zaradi rožnatih odtenkov pa pričara rahlo romantičen in igriv videz, ki prispeva k hiper-ženstvenemu občutku.

Foto: Instagram @haileybieber

Kontura obraza z rdečilom, znana tudi kot ‘brush draping’, je sicer tehnika stare šole, ki jo je v 70. letih prejšnjega stoletja populariziral Way Bandy, vizažist ikonične pevke Cher. V osnovi gre torej za uporabo rdečila kot načina za poudarjanje edinstvene obrazne strukture. 

Omenjeni trend je navdušil tudi zvezdnice, med njimi manekenke Gigi HadidHailey Bieber in Emily Ratajkowski ter tudi pop ikono Duo Lipo. Slednja je na Instagramu delila serijo fotografij, ki nas popeljejo v zakulisje snemanja njenega najnovejšega videospota ‘Dance The Night’. Njen mejkap je preprost, v ospredju pa so njena rožnato poudarjena lica, ki ustvarjajo svež in nekoliko spogledljiv videz.

Foto: Instagram @dualipa

Glede na to, da najnovejši lepotni trend že osvaja TikTok, sledijo pa mu številne zvezdnice ter modne poznavalke, je morda čas, da se podate v iskanje popolnega rdečila, ki bo postal vaš največji zaveznik letošnjega poletja.

Style. Več novic

New Report

Close