Minimalizma je konec, čas je za Barbiecore!

11. april 2023

Minimalizma je konec, čas je za Barbiecore!

11. april 2023
Foto: IMAXTree

Obdobja rjavih, nevtralnih in kožnih podtonov je konec, prihaja poletni trend rožnatih in svetlih barv, brez kakršnihkoli zadržkov.

Minimalisti in ljubitelji umirjenih palet poglejte stran, saj bo največji modni trend letošnje pomladi in poletja svetel, neomajen in odlično saharinski Barbiecore.

Z izidom napovednika za težko pričakovani film o slavni lutki Barbie lahko razmišljamo le še o tem, kako bi poustvarili videz Margot Robbie. Nikoli si nismo mislili, da bo ta nostalgični lik kdaj postal naša stilna inspiracija, vendar se ne pritožujemo. Pravzaprav, še preden smo dobili napovednik in slike iz zakulisja, je bil trend hiper-ženstvenosti v porastu.

Foto: Profimedia

Post-pandemična moda je ostala osredotočena na eno: neon odtenke in dopaminsko oblačenje, ki dviguje razpoloženje. Tako zelo, da je že lani Valentinov kreativni direktor Pierpaolo Piccioli v sodelovanju s Pantonom za barvo leta 2023 (Viva Magenta) celotno kolekcijo A/W posvetil vroče rožnati barvi.

Na rdeči preprogi ni bilo niti enega zvezdnika, ki ne bi imel na svoji opravi vsaj kančka fuksije. Pevka Lizzo si je letos na podelitvi nagrad Brit nadela odtenek sladkorne pene in osvojila srca naroda, na odru pa je izgledala kot prava Barbie lutka.

Tudi Kim Kardashian ostaja oboževalka tega trenda, saj je pred kratkim oblekla povsem rožnato športno Barbiecore opravo z gamašami, odrezanim topom in preveliko kapuco. Izjemno.

Lansko leto, kmalu po tem, ko je izšel prvi napovednik za Barbie, se je tudi priljubljena Megan Fox na premieri Machine Gun Kellyjevega dokumentarnega filma Life In Pink, oblekla popolnoma v stilu Barbiecore in opravo popestrila celo z roza lasmi!

In tudi ena izmed največji modnih ikon Hailey Bieber je postregla s poletno “barbie estetiko” v rožnati strukturirani korzetni obleki znamke Versace z detajli v obliki logotipa in posuto z diamanti, o kateri številne lahko le sanjamo.

Glede na to, da je bil trend potrjen s strani številnih oblikovalcev in zvezdnikov, poleg tega pa se je v popkulturi razplamtela tudi tema prihajajočega filma Barbie, ni presenetljivo, da so se mnogi mladi trendu hitro pridružili.

Ključnik #Barbiecore ima samo na omrežju TikTok več kot 270 milijonov ogledov, zato je morda čas, da se roza življenju pridružite tudi vi!  

Predstavljamo vam nekaj Barbiecore oprav, ki bodo poživile vaš stil.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close