Pravilo 10/10/10 za življenje brez stresa

31. avgust 2023

Pravilo 10/10/10 za življenje brez stresa

31. avgust 2023
Foto: Unsplash

Pravilo 10/10/10 za življenje brez stresa

31. avgust 2023
Foto: Unsplash

Življenje nas na vsakem koraku postavlja pred stresne situacije, ki nas v trenutku z lahkoto vržejo iz tira, a prav takrat je treba na njih pogledati z druge perspektive.

V življenju so zmeraj koristni nasveti, ki nam pomagajo, da se mirneje odzovemo na stresne situacije. Ameriška avtorica Suzy Welch se je domislila učinkovitega, a izjemno enostavnega pravila za spopadanje s stresom, ki ga je imenovala 10/10/10.

Svetuje, da v stresni situaciji stopimo korak nazaj in pomislimo, kako bo dogodek na nas vplival čez 10 minut, 10 mesecev in 10 let.

To bo omogočilo, da na odločitve, ki se v tistem trenutku zdijo izjemno resne in težke, pogledamo z druge perspektive in tako objektivneje ocenimo situacijo, s čimer zmanjšamo stres, ki ga občutimo. 

Foto: Pexels

Ko se začnemo zavedati, da bo nekaj nepomembno čez 10 let ali morda že čez 10 mesecev, ugotovimo, da se za to ni vredno obremenjevati. 

Ten, Ten, Ten: The Infallible Rule for Realizing Your Dreams (Deset, deset, deset: Nezmotljivo pravilo za uresničitev vaših sanj, op. p.), knjiga, ki jo je Suzy Welch objavila leta 2009, še zmeraj navdihuje ljudi po vsem svetu, znašla pa se je tudi na lestvici uspešnic New York Timesa. 

Foto: Pexels

Vsi smo se že znašli v situaciji, ki je na prvi pogled izgledala nerešljiva, danes pa se nam zdi smešno, da smo se zaradi tega sploh obremenjevali. Pravilo 10/10/10 zato omogoča bolj resničen in objektiven pogled na problem, ki verjetno, ko stopimo korak nazaj, sploh ni tako nepremostljiv. 

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close