Predjed silvestrske večerje, ki bo navdušila ljubitelje sira

31. december 2023

Predjed silvestrske večerje, ki bo navdušila ljubitelje sira

31. december 2023
Foto: Instagram cooking_with_wine

Predjed silvestrske večerje, ki bo navdušila ljubitelje sira

31. december 2023
Foto: Instagram cooking_with_wine

Pozabite na sirovo ploščo, zvezda praznične večerje naj bo pečen brie z dodatki.

Če vam je zmanjkajo idej za pripravo osupljive predjedi, preizkusite to TikTok uspešnico, ki je kot nalašč za ljubitelje sira ter večerje v stilu deljenja jedi. Glavna sestavina je sir brie, ki je verjetno eden od najbolj poznanih francoskih sirov in zaradi svojega nežnega okusa izredno priljubljen po celem svetu. Brie je izdelan iz polnomastnega ali delno posnetega mleka in ima užitno skorjo, prekrito z belo plesnijo.

Pečen brie z medom in figami

Pečen Brie z medom, figovo marmelado in svežimi figami je enostavna, a elegantna predjed. Topel, lepljiv in zrel slani brie se odlično dopolnjuje s sladkim medom.

Sestavine:

  • sir Brie,
  • sveže čvrste fige,
  • figova marmelada,
  • med,
  • pekan orehi,
  • sveže vejice rožmarina in timijana.
Foto: Instagram @freutcake

Priprava:

Priprava je več kot enostavna in hitra. Na pekač obložen s peki papirjem položite kolobar brieja. Brie po želji narahlo prerežite ter premažite s figovo marmelado. Na vrh dodajte sesekljane fige in pokapajte z medom ter začinite s ščepcem grobe soli. Sir pecite v pečici dokler se sir ne stopi in fige zmehčajo. Na koncu vrh dodajte oreščke in sesekljana zelišča. Postrezite vroče s krekerji ali bageto za pomakanje.

Pečen sir različnimi dodatki

Namesto medu in fig lahko uporabite številne druge sestavine in sladko slane kombinacije, na primer česen, med in praženi orehi. Spet drug stavijo na kombinacijo jabolka, karamele in pekan orehov, še najbolj sladka in zanimiva pa je kombinacija medu, jagod in zdrobljenih pistacij. Če si drznete, eksperimentirajte z okusi in pripravite nekaj čisto svojega, priporočam pa, da nikar ne izpustite medu, saj je ključen pri ustvarjanju sladko-slane kombinacije.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close