Preprost trik, s katerim se znebite podočnjakov

30. november 2023

Preprost trik, s katerim se znebite podočnjakov

30. november 2023
Foto: Instagram @paola_cossentino

Preprost trik, s katerim se znebite podočnjakov

30. november 2023
Foto: Instagram @paola_cossentino

Vitamin C, ki se nahaja v pomarančah in limonah ter drugih citrusih, dobro briše temne kolobarje pod očmi.

Se pogosto zbujate s podočnjaki in temnimi kolobarji pod očmi, ki so posledica utrujenosti, neprespanosti ali pomanjkanja kakšnega od mineralov v telesu? Nekateri se kljub poskusom, da bi se jih znebili, z njimi vedno znova zbudijo.

Za tiste, ki ste poskusili že s številnimi metodami, je tu še nekaj predlogov, preden dokončno obupate. Triki so preprosti, hitri, poceni in učinkoviti.

Foto: Instagram @paola_cossentino

Jejte citruse

Vitamin C, ki se nahaja v pomarančah in limonah ter drugih citrusih, dobro briše temne kolobarje pod očmi. Zmanjšuje tudi otečenost pod spodnjo veko. Vitamin C obenem spodbuja nastajanje kolagena, ki je odgovoren za to, da je koža napeta, čvrsta in elastična. Pijte več limonade ali napitkov z grenivko, sveže stisnjene pomarančne sokove, razredčen limonin sok pa lahko nakapate tudi na bombažno vato in z njo nežno potapkate predel okoli oči.

Dosledno negujte kožo

Da bi bila koža okoli oči videti mladostna, sveža, zdrava, napeta in brez temnih sledi, jo morate redno negovati. Tako zjutraj kot zvečer pred spanjem odstranite s kože vse nečistoče ali ostanke ličil in nanesite na obraz ter vrat hranljivo ali vlažilno kremo, odvisno od tipa kože.

Zjutraj po končanem ritualu nege nanesite okoli oči tudi korektor, ki bo vizualno zmanjšal videz podočnjakov. Na koncu nanesite še tanek sloj pudra v prahu za videz popolne kože.

Foto: Instagram @maralafontan

Kako pravilno nanesti korektor

Podočnjake želite skriti, toda nočete občutka težke maske. Nasvet: korektor pod očmi nanesite v obliki obrnjenega trikotnika. Tako boste odlično prekrili videz podočnjakov, obrazu pa dali svežino. Pomemben je tudi izbor pravega barvnega odtenka korektorja, ki mora biti vsaj za odtenek ali dva svetlejši od barve pudra. Prav tako se naučite pravilno nanašati korektor.

Slednjega nanesite tako, kot smo predlagali, predvsem pa varčno in nikar v predebelem sloju; nanesite ga točkovno, potem pa ga zelo nežno vtrite v kožo s pomočjo rahlih trepljajev s prsti.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close