Pri Zari uvajajo novost, ki bo marsikoga razveselila

27. oktober 2022

Pri Zari uvajajo novost, ki bo marsikoga razveselila

27. oktober 2022
Foto: Profimedia

Odslej boste lahko pri njih popravili poškodovane kose in prodali svoja stara Zarina oblačila.

3. novembra bo Zara v Veliki Britaniji lansirala pionirsko platformo “Zara Pre-Owned”, ki bo na voljo v vseh fizičnih trgovinah, na spletu in v mobilni aplikaciji.

Preko te platforme bodo kupci lahko sprejemali bolj trajnostne odločitve glede svojih rabljenih oblačil in prispevali k zmanjšanju odpadkov in porabi novih surovin.

Zara Pre-Owned bo ponujala naslednje storitve:

Popravilo oblačil

Zarine stranke bodo lahko zahtevale popravilo katerega koli rabljenega oblačila iz Zare, ne glede na starost. Ponujali bodo zamenjavo gumbov in zadrg ter popravljanje sparanih šivov.

Popravilo boste lahko opravili v eni od trgovin ali preko spleta, popravljeni oblačilo pa prejeli v desetih dneh. A ne veselite se prehitro. Popravilo ne bo zastonj, ampak bo zanj potrebno plačati.

Nadaljnja prodaja

Zara Pre-Owned bo svojim strankam ponujala tudi možnost nadaljnje prodaje Zarinih kosov preko njihove platforme. Njihove stranke bodo tako lahko od drugih strank kupile rabljena, a lepo ohranjena oblačila.

Zara bo poleg njihovih domačih fotografij k vsakemu kosu pripela tudi njihovo sliko artikla in poskrbela za podroben opis izdelka. Ob vsakem nakupu vam bo zaračunala 5 odstotkov za posredovanje in en funt za vsak prodani kos.

Donacija

Preko platforme boste lahko tudi donirali svoja stara, obrabljena oblačila, podobno kot to že počnejo z zbiralniki, ki so nameščeni v vseh Zarinih poslovalnicah po Sloveniji.

Omenjena platforma bo sprva zaživela v Veliki Britaniji, sčasoma pa naj bi se razširila tudi na druge Zarine trge, tudi slovenskega.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close