Priljubljeni kuhar iz Prekmurja postal nov sodnik v šovu MasterChef

02. november 2023

Priljubljeni kuhar iz Prekmurja postal nov sodnik v šovu MasterChef

02. november 2023
Foto: Instagram

Priljubljeni kuhar iz Prekmurja postal nov sodnik v šovu MasterChef

02. november 2023
Foto: POP TV/Lipar Design

Karim Merdjadi in Luka Jezeršek že komaj čakata, da bodo skupaj okušali izvirne jedi mladih kuharskih upov.

Mlad in obetaven chef Mojmir Šiftar, ki vodi restavracijo Pen Klub, velja za enega najboljših chefov mlajše generacije v Sloveniji. Kljub rosnim 31 letom, se lahko pohvali s široko paleto mednarodnih nagrad, ki ga postavljajo ob bok slovenskim kuharskim legendam.

Pri komaj 22. letih je že vodil kuhinjo, leto kasneje izdal svojo prvo kuharsko knjigo, je trikratni S. Pellegrino Young Chef polfinalist, v prvi izdaji mednarodno priznanega vodiča Gault&Millau Slovenija pa si je prislužil naziv Mladi talent.

Foto: POP TV/Lipar Design

“Sem zelo sočuten in rad spodbujam ljudi. Vajen sem vseh ocenjevanj in tekmovanj, kjer so nas in kjer smo ocenjevali vsako podrobnost. Ko se pogovarjamo o hrani in tekmovanju v istem stavku, jemljem to zelo resno,”

je povedal in dodal da je v njegovi kuhinji razpoloženje zelo sproščeno, saj vsi dihajo ljubezen do hrane. V moji kuhinji je razpoloženje zelo sproščeno, saj vsi dihamo z ljubeznijo do hrane. “Ljudje, ki me ne poznajo, mislijo, da sem strog in zahteven. Ljudje, s katerimi sodelujem oziroma me poznajo, pa v meni vidijo človeka, ki mu lahko zaupajo,” pojasnjuje.

Prepričan je, da bo strog in hkrati pošten sodnik, ker na krožnikih želi “srčno perfekcijo”.

Foto: Instagram @mojmirsiftar

Novega člana sta vesela tudi “stara” sodnika Luka Jezeršek in Karim Merdjadi, ki pravi: “Vesel sem, da sva z Luko v ekipo dobila kolega, polnega energije in smeha. MasterChef Slovenija je zelo intenziven projekt in zahteva od vsakega v ekipi 100 odstotkov. Zato Mojmirju svetujem, da si ga vzame kot maraton in ne kot šprint.”

Oba trdno verjameta v njegovo strokovnost in izkušnje: “Mlad chef, ki ima veliko izkušenj z mednarodnih tekmovanj, zelo dobro razume tekmovalce. Razume, kaj doživljajo ob tem, ko dobijo MasterChef nalogo. Zagotovo jih bo znal pošteno ocenjevati, jim pomagati s strokovnimi nasveti in jih vzpodbujati z obilico izkušenj in empatije,” zaključi Jezeršek.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close