Priprava čokoladne torte, ki vam bo vzela le deset minut

15. marec 2022

Priprava čokoladne torte, ki vam bo vzela le deset minut

15. marec 2022
Foto: Unsplash

Peka čokoladne torte običajno vzame preveč časa. To je recept za najenostavnejšo torto, ki jo lahko hitro pripravite. 

Če košček čokolade popravi razpoloženje, potem vam kos čokoladne torte polepša cel dan. Recept za čokoladno torto je v resnici zelo enostaven, priprava vam bo vzela le deset minut.

To sočno in okusno sladico lahko postrežete takoj po peki. Če pa ste bolj potrpežljivi, jo lahko postrežete po dvanajstih urah in njen okus bo še boljši. Čokoladi lahko dodate tudi vanilijo, pomarančno ali kavo. 

Sestavine:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 80 g masla
  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • 50 g sladkorja 
  • po želji lahko dodate tudi lupino pomaranče ali druge sestavine
Foto: Unsplash

Priprava:

Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija. Maslo in čokolado na pari segrevajte dve to štiri minute, da se stopita, nato dobro premešajte. Svetujemo, da posoda z vodo ni preveč vroča in se ne dotika posode s čokolado, saj čokolada ne sme zavreti.

Stopljeni čokoladi dodajte sladkor, nato enega za drugim vmešajte rumenjake in dodatne željene sestavine (pomarančo, vanilijo, kavo …). Beljake ločeno stepite s ščepcem soli. Stepen sneg nežno in počasi vmešajte v čokolado.

Zmes prelijte v pekač premera 18 cm, ki ga pred tem namastite z maslom. Pekač dajte v segreto pečico in torto pecite od 25 do 30 minut. Približno deset do petnajst minut po tem, ko torto vzamete iz pečice, jo lahko premažete s stepeno smetano ali sladoledom. 

Pa dober tek!

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close