Kraljica Elizabeta ob jubileju prejela svojo barbiko

22. april 2022

Kraljica Elizabeta ob jubileju prejela svojo barbiko

22. april 2022
Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II. letos obeležuje 70. leto vladanja. Ob tem visokem jubileju je prejela prav posebno darilo – po njeni podobi izdelano lutko Barbie.

Prvič v zgodovini se je zgodilo, da bi še živeča kraljeva oseba dobila po sebi izdelano barbiko. A ker kraljica velja za britansko monarhinjo z najdaljšim stažem, je bilo takšno prestižno darilo povsem na mestu. Lutko je v kraljičini podobi izdelal proizvajalec igrač Mattel. Ima skrbno počesane lase, ki so kraljičin zaščitni znak, oblečena pa je v eno njenih najodmevnejših oblek.

Foto: Profimedia

Izjemna pozornost do detajlov

“Skupina oblikovalcev je na lutki ujela vse najmanjše podrobnosti, od kronskih draguljev do majhnih medaljonov na traku, da bi njeno podobo naredili čim bolj realistično,” je za revijo Harper’s Bazaar povedal višji direktor oblikovanja Robert Best. Lutki so nadeli kraljičino najljubšo obleko, v kateri pozira na skoraj vseh portretih.

“Če pogledamo te portrete ali to, kako se oblači za pomembne dogodke, lahko vidimo, da ima zelo značilen slog in videz oblek – zmeraj gre za zelo preprost dizajn v beli ali umazano beli barvi, temu pa doda ves pripadajoči nakit, kot se za njen čin spodobi.”

Foto: Profimedia

Od 8 milijonov do 70 evrov

Do potankosti so poustvarili tudi njen grb angleškega viteškega reda z modrim krilom in okrašenim s srebrno zvezdo. Lutka nosi tudi posebno tiaro, okrašeno z zlatom, srebrom in diamanti, ki je pripadala kraljici Mariji, Elizabeta II. pa jo je prvič nosila na svoji poroki s princem Philipom leta 1947.

Vrednost tiare naj bi dosegla vrednost vrtoglavih 8 milijonov evrov, cena kraljičine barbike pa znaša slabih 70 evrov. Lutka je na voljo za nakup prek Amazona, Walmarta, Targeta in Mattela.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close