B. G. / 30. avgust 2022

Reserved je za novo sezono ustvaril drzne kose iz džinsa

Reserved Denim se v prihajajoči sezoni osredotoča na odločno in drzno oblikovanje, ki temelji na osnovi kontrastov. Ekspresivno in udobno hkrati.

Ko so pri priljubljeni znamki Reserved ustvarjali novo kolekcijo z jeans kosi, so za ženske pripravili tako umirjene kot izrazitejše modele, ki so kot nalašč za večerna druženja.

Ženska kolekcija se zgleduje po ulični modi in ponuja široko paleto možnosti: od rahlo zvončastih ali zelo širokih kavbojk, vse bolj modernega nizkega pasu ali podaljšanih suknjičev, do srebrnih, mrežastih dodatkov.

Foto: Bartek Wieczorek
Foto: Bartek Wieczorek
Foto: Bartek Wieczorek

Pozor: detajli!

Posebno pozornost so namenili detajlom: hlačne raztrgnine za spran videz so podložene z dodatno plastjo blaga za udobje, kratke hlače z visokim pasom so zaključene s kratkimi raztrganinami, bodiji imajo globoke izreze, ki bodo v popolni kombinaciji z nizkim pasom kavbojk ter asimetričen kroj mini krila krasijo bleščeče resice.

Kavbojke spremljajo denim srajce, jakne in brezrokavniki, v široki ali bolj oprijeti obliki. Prevelika motoristična jakna pa je element, ki razbija standardni slog jeansa.

Foto: Bartek Wieczorek

Barve in vzorci, ki ne dolgočasijo

V kolekcijo so vključili različne odtenke modre in črne, ki se odlično kombinirajo z belimi majicami s kratkimi rokavi ali majicami brez rokavov ter s srebrnimi bleščečimi resicami, mrežastimi oblekami in čipkastimi nedrčki.

Več barvnih poudarkov doprinesejo dodatki: močna rdeča pri čevljih in torbicah, bleščeča barva limete, motiv šahovnice ali vzorec zebre.

Foto: Bartek Wieczorek
Foto: Bartek Wieczorek

Pomembna pa je tudi tekstura materiala, zato je veliko disko motivov uravnoteženih s klasičnimi elementi: srebrno mrežasto obleko lahko nosite z navadno belo majico, bleščeč srebrn pas pa s klasičnim modrim jeansom.

Foto: Bartek Wieczorek

Dodatki so še posebej igrivi

Med dodatki so majhne, rahlo zaobljene torbice v stilu Y2K, bleščeča črno-bela torbica s sponko ter velika, mehka nakupovalna torba.

Tudi čevlji se navezujejo na estetiko, ki je bila priljubljena na prelomu stoletja: imajo rahlo podaljšano konico in tanko peto ali visoko platformo.

Visoki, nagubani škornji: rdeči, črni ali bleščeči, v barvi limete ter mornarsko modri s krokodiljo teksturo, pa tudi črno-beli škornji z motivom šahovnice s platformo ali mokasini.

Tu so še moderna sončna očala in nakit srebrne barve: uhani, ogrlica s cofki, okrasni pas z srebrnimi bleščicami ali čipkast nedrček.

Za moške pa najširše denim hlače v zgodovini znamke

Moška kolekcija je osredotočena na pristnost, funkcionalnost in pripravljenost za dnevne aktivnosti. Je realistična in ustreza vsakdanjim potrebam, saj prinaša tako odmerek udobja, kot tudi odmerek navdiha ulične mode.

Izgled je ohranjen v enotnem, skladnem vzdušju, modele iz džinsa pa dopolnjuje širok izbor iz jersey blaga.

Foto: Bartek Wieczorek
Foto: Bartek Wieczorek

Kolekcija vključuje nove oblike, veliko širših, masivnejših krojev, kot so cargo hlače, telovnik s surovim zaključkom ali prevelika bomber jakna. Jesenska sezona predstavlja tudi najširše denim hlače v zgodovini znamke.

Na voljo so tudi kompleti, ki jih je mogoče enostavno kombinirati: jakne in hlače iz temnega jeansa s kontrastnimi šivi ali standardne jakne kombinirane s klasičnimi ravnimi hlačami.

Foto: Bartek Wieczorek

Edini motiv? Razbarvan videz.

Barvna paleta niha med temno mornarsko modro in sprano sivo ter vključuje klasično modro barvo jeansa.

Kolekcija ponuja velik izbor različnih spranih motivov in odrgnin: ne le kavbojke, temveč tudi majice s kratkimi rokavi in majice z raztrganimi in izrezi za ležeren videz. Tako kot pri ženski kolekciji je edini motiv razbarvan videz.

Dodatki ostajajo praktični: nahrbtniki in manjše torbe z veliko žepi, etui za telefon, ki ga lahko nosite na širokem pasu ali v žepu, kape docker in pletene kape, izbira gležnarjev z vezalkami in škornji chelsea z debelim podplatom ter lahkotnejše superge.

Vse skupaj se ohranja v univerzalnem črnem odtenku.

Tudi etično odgovorni

Modeli jeansa iz kampanje so bili izdelani v tovarnah, ki izpolnjujejo načela pobude ZDHC (Zero Discharge of Hazardous Chemicals).

Avtor
Piše

B. G.

New Report

Close