Se zjutraj poljubljate s partnerjem?

01. februar 2022

Se zjutraj poljubljate s partnerjem?

01. februar 2022
Foto: Unsplash

Vas jutranji zadah pri partnerju moti ali ne?

Uporabniki Starševskega čveka premlevajo, ali je poljubljanje zjutraj normalno ali ogabno.

“Z možem sva se tako nasmejala, gledala sva film in začela debatirati, da se v filmih vedno poljubljajo zjutraj z neumitimi zobmi. Midva se ne, nikoli se nisva, čeprav sva poročena že 15 let,” je napisala avtorica teme in razvnela debato med preostalimi uporabniki.

“Meni je to neprijetno. kakšen bežen poljubček še gre za pozdrav, da bi se pred ustno higieno zlepila skupaj, mi pa ne odgovarja,” je povedal uporabnik Crazy Frog.

“Ne glede, kako skrbiš za ustno higieno, jutranja slina pač ni nekaj, kar bi človek želel od partnerja. Se komot počaka na priložnost malo kasneje, ko se oba uredita. Ok, poljubček na lička ali tudi na ustnice, ampak tak štempeljski še nekako … vse ostalo pa res ne.”

“Moraš biti precej dolgočasen tip. Verjetno tudi seksaš samo po poročilih,”

je zbodel drug uporabnik.

Nekateri, ki so v zvezi ali zakonu že več let, pa s tem sploh nimajo težav: “Sem mu prebrala temo, se smejeva. Midva se včasih ne samo pošteno poljubiva, tudi poseksava se za dobro jutro. Včasih se zbudiva tudi ponoči in seksava. Pa nisva svež par, sva skupaj skoraj že 25 let,” je delila ena izmed uporabnic.

“Za konkretnen poljub se pa ne čaka!”

Jutranji poljub ima koristi

Če ste morda na strani tistih, ki so strogo proti jutranjem poljubljanju, vas bo morda to prepričalo. Raziskave kažejo, da poljubljanje pomaga pri boju proti kariesu, prav tako pa se sprostijo hormoni sreče in izboljša se počutje. Andrea Demirijan, avtorica knjige o poljubljanju razlaga, da “strastno poljubljanje dvigne utrip in zniža krvni pritisk. Razširjenost žil pa pomaga tudi pri glavobolih in menstrualnih krčih.”

In tudi petelinji zajtrk ima svoje prednosti, saj pomaga pri sproščanju stresa, izboljša vašo produktivnost in okrepi imunski sistem. Poleg tega pa obe jutranji dejavnosti tudi okrepita povezanost in strast med vami in vašim partnerjem.

Zato prihodnjič odmislite skrbi glede zadaha in pričnite svoj dan kar se da produktivno!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close