Selma Blair s palico pozirala za Vogue: To je moj podaljšek

21. april 2023

Selma Blair s palico pozirala za Vogue: To je moj podaljšek

21. april 2023

Igralka, ki so ji oktobra 2018 diagnosticirali multiplo sklerozo, je ena od zvezd na naslovnici britanskega Vogua za mesec maj.

Britanski Vogue je mesec maj posvetil invalidnim pionirjem, aktivistom, modelom in talentom, s katerimi upajo, da bodo spodbudili pomembne pogovore o invalidnosti in gibalni oviranosti v medijih in družbi.

Majska številka z naslovom Reframing Fashion: Dynamic, Daring & Disabled tako prihaja s petimi različnimi naslovnicami, ki jih krasijo aktivistka Sinéad Burke, igralka Selmo Blair, tolmačka znakovnega jezika Justina Miles ter modela Aaron Rose Philip in Ellie Goldstein.

Vogue želi s to posebno izdajo poudariti, kako lahko modna industrija poveča inkluzivnost in se prilagodi za boljšo podporo ljudem s posebnimi potrebami. “Te naslovnice in portfelj navsezadnje postavljajo vprašanje: vsi se ukvarjamo z modo, toda ali se moda ukvarja z vsemi nami?” je ob tem poudaril urednik britanskega Vogua, Edward Enninful.

S palico je poslala pomembno sporočilo

Selma Blair naslovnico denimo krasi s svojo palico, ki je po diagnozi multiple skleroze postala njena nepogrešljiva spremljevalka. “Na palico sem čustveno in fizično navezana, postala je moj podaljšek,” je palico komentirala Selma. 50-letni igralki so bolezen diagnosticirali avgusta 2018, novico pa je javnosti razkrila dva meseca pozneje.

Pol leta po tem se je s pokončno glavo, a opirajoč se na palico, sprehodila po rdeči preprogi po podelitvi oskarjev, s čimer je poslala močno sporočilo.

Foto: Profimedia
Foto: Instagram @selmablair

“Toliko mlajših ljudi je začelo bolj sprejemati svoje palice v javnosti. Mislim, da je zastopanost pomembna. Če lahko nekomu drugemu pomagam odstraniti stigmo v množici, potem je to super.”

Selma Blair za britanski Vogue

Selmo je za Vogue fotografirala Adama Jalloh. Igralka na eni fotografiji pozira v bež obleki z ogrinjalom, na drugi pa nosi oprijeto črno obleko znamke The Row v kombinaciji s salonarji Manolo Blahnik. Na obeh fotografijah v roki drži “svoj podaljšek”.

Pri multipli sklerozi se pojavijo motnje občutenj: bolnik na primer ne občuti polovice telesa, lahko se pojavijo težave z vidom, različne stopnje motorične prizadetosti in težave s koordinacijo gibov. Bolezen za zdaj še ni ozdravljiva, a jo dokaj uspešno zavirajo. Bolniki z multiplo sklerozo lahko danes živijo kakovostno, če se naučijo poslušati sebe in svoje telo.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close