Severina se je iz raja na Tajskem vrnila v nočno moro

24. januar 2024

Severina se je iz raja na Tajskem vrnila v nočno moro

24. januar 2024
Foto: Instagram @severina

Severina se je iz raja na Tajskem vrnila v nočno moro

24. januar 2024
Foto: Instagram @severina

Hrvaška priljubljena pevka in estradnica je po vrnitvi s počitnic na Tajskem doživela šok, saj je vrhovno sodišče odločilo, da skrbništvo nad sinom dobi njegov oče.

Severina je še dva dni nazaj brezskrbno uživala na počitnicah na Tajskem skupaj s prijateljico Ivo Radić, uspešno poslovno žensko in nekdanji model, ki je ustanovila znan hrvaški spletni portal, ter Davorjem Grginom, njeni tiskovnim predstavnikom in prijateljem.

Foto: Instagram @severina

Vrnitev v realnost je udarila močno, saj se dolga leta trajajoča bitka za skrbništvo nad otrokom ni končala v njeno korist. Severina skrbništvo nad otrokom ureja že vse od njegovega sedmega leta, leta 2019 ga je morala prvič predati očetu, v vmesnem času pa sta odvetnika obeh uspela urediti dogovor o skupnem skrbništvu na sodišču v Splitu.

Splitsko sodišče naj bi po navedbah medija Nacional kršilo zakon o pravdnem postopku. Severinin odvetnik Mate Matić, kot je bilo zapisano v sporočilu za javnost, ni seznanjen z omenjeno odločitvijo vrhovnega sodišča. Izjavil je: “Ni res, da bi vrhovno sodišče lahko spremenilo odločitev županijskega sodišča v Splitu, ker ni bila predmet obravnave in odločanja pred vrhovnim sodiščem, saj je vrhovno sodišče že obravnavalo procesno vprašanje, o katerem bi morebiti lahko zavzelo drugačno stališče kot Županijsko sodišče v Splitu in zahtevalo, da županijsko sodišče to vprašanje ponovno obravnava.”

Foto: Instagram @severina

Severina, ki te dni uživa popolno podporo svojih oboževalcev in prijateljev, je naa svojem Instagram profilu objavila čustven zapis: “Odkar se je rodil, sva bila samo midva. Prvi zobek, prva temperatura, prvi koraki. Oče se je občasno pojavil (tako kot danes) in odšel. In potem se je nenadoma odločil, da bo oče. Od takrat, skoraj 11 let, traja trpinčenje in agonija za naju z otrokom. Zaslišanja, zaslišanja, zaslišanja, poročila, izvedenstva. Veš, da nisi naredil nič narobe. In ne moreš verjeti, da se ti to spet dogaja. In nisi ti kriv.”

Zapisala je še, da jo je sram, da država to dopušča in da je prestala kalvarijo hrvaškega pravosodstva, pri čemer je omenila korupcijo kot enega od razlogov, da je sodišče skrbništvo nad sinom znova vrnilo očetu, Milanu Popoviću.

Od leta 2021 sta imela Severina in Milan deljeno skrbništvo, od sedaj naprej ga bo, kot je zapisala v objavi na Instagramu, lahko videvala zgolj dvakrat tedensko po osem ur in dva vikenda mesečno. Po poročanju hrvaških medijev odločitev vrhovnega sodišča stopa v veljavo takoj, ne glede na Severinino morebitno (in skoraj zagotovo) pritožbo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close