Skrivnost popolne vroče čokolade je v tej nenavadni sestavini

09. februar 2022

Skrivnost popolne vroče čokolade je v tej nenavadni sestavini

09. februar 2022
Foto: Unsplash

Hladni zimski dnevi kar kličejo po tem, da se zleknete na kavč, pokrijete z najmehkejšo odejo in prižgete svojo najljubšo serijo.

Za piko na i si pripravite še skodelico slastne vroče čokolade. In to takšne prave – goste in dišeče.

Recept zanjo vam ponuja registrirana dietetičarka Catherine Perez. A to ni običajna vroča čokolada, sestavljena iz mleka, smetane in čokolade, ki velikokrat postane preveč vodena. To je vroča čokolada, ki je ravno prav gosta in izjemno okusna – veganska!

Skrivna sestavina

Skrivnost za njen božanski okus tiči v skrivni sestavini – maslu iz indijskih oreščkov. “Vedno sem bila velika ljubiteljica izredno goste vroče čokolade. Potem, ko sem uporabila maslo iz indijskih oreščkov v več različnih sladicah na osnovi čokolade in ko sem videla, kako kremast in bogat z maslom postane smuti, me je zanimalo, kaj se zgodi, če ga dodam v vročo čokolado,” razlaga Perezova.

Maslo iz indijskih oreščkov da vroči čokoladi bogat okus in žametno teksturo. Poleg tega je pijača polna hranilnih snovi, saj maslo vsebuje ogromno beljakovin. Poleg rastlinskega mleka, kakava v prahu, veganske čokolade in masla iz indijskih oreščkov, njen recept vsebuje še medjool datlje, cimet in vaniljo.

A preden odhitite v kuhinjo in se lotite priprave tega slastnega napitka, ima Perezova za vas še nekaj nasvetov, ki jih je dobro upoštevati.

Najprej priporoča uporabo tekočega masla iz indijskih oreščkov, saj se bo veliko bolje zlilo v pijačo kot gosta masla iz oreščkov. Pozorni morate biti tudi na temperaturo med kuhanjem. “Pazite, da čokolada ne bo zavrela, segrevajte jo samo toliko, da se stopi,” predlaga.

Tako, zdaj pa se le lotite recepta, ki je v resnici zelo preprost, priprava najslajše vroče čokolade pa traja le nekaj minut.

Foto: Pexels

Recept

Sestavine:

  • 450 ml rastlinskega mleka,
  • 2 žlici masla iz indijskih oreščkov,
  • 2 žlici kakava v prahu,
  • pol žličke cimeta,
  • 4 mehki datlji ali 2 žlički javorjevega sirupa,
  • 1 tablica veganske temne čokolade,
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta,
  • ščepec soli (po želji).

Postopek:

Na ponvi mešajte vse sestavine na srednji temperaturi, tako dolgo, da se čokolada raztopi. Če uporabljate datlje, stresite vse sestavine v blender in jih zmiksajte do gladkega. Prilagodite sladkost glede na vaše potrebe in postrezite. Dober tek!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close