Slovenec sodeloval pri dokumentarcu o Davidu Beckhamu

14. oktober 2023

Slovenec sodeloval pri dokumentarcu o Davidu Beckhamu

14. oktober 2023
Foto: Instagram @anze.rozman

Slovenec sodeloval pri dokumentarcu o Davidu Beckhamu

14. oktober 2023
Foto: Profimedia

Gre za dokumentarni film o legendarnem nogometašu, ki je na Netflixu trenutno eden najbolj gledanih.

Na Netflix je v začetku oktobra prišla omejena dokumentarna serija o Davidu Beckhamu, v katerem slavni nogometaš razkrije marsikaj iz svoje bogate kariere. V njem seveda nastopa tudi njegova žena Victoria, ki je že takoj po premieri poskrbela za viralen izsek iz dokumentarca.

A naše pozornosti nista pritegnila le slavna zakonca Beckham, temveč odjavna špica, v kateri smo zasledili slovensko ime: Anže Rozman.

Foto: Instagram @anze.rozman

Gre za slovenskega skladatelja, ki je soavtor glasbe v dokumentacu o Beckhamu. Skupaj s skladateljskim kolegom Camilom Forerom sta namreč ustvarila glavno glasbeno temo, z njim pa delata v losangeleškem studiu slovitega skladatelja filmske glasbe Hansa Zimmerja.

Anže se je z delom pri Beckhamovem dokumentarcu pohvalil na Instagramu, kjer je zapisal: “Nikoli nisem ravno oboževal nogometa, med pisanjem glasbe za ta dokumentarni film pa sem začel resnično občudovati ta šport in še posebej Davida Beckhama. Ta dokumentarec ne govori le o nogometu, ampak gre veliko globlje. Gre za odločitve, vztrajnost, cilje, žrtvovanje in življenje nasploh.”

Prepričal celo slovitega Zimmerja

Rozman v zadnjih letih doživlja bliskovit vzpon in razvoj kariere v filmski glasbi. S študijem glasbe je začel v Ljubljani, nadaljeval na Berklee College of Music v Valencii, nato pa ga je pot zanesla v London, kjer je srečal Zimmerja in mu v poslušanje ponudil triminutno skladbo.

Z oskarjem nagrajeni skladatelj je bil navdušen in Rozmana povabil, da se pridruži njegovi skladateljski ekipi v njegovem studiu Bleeding Fingers Music. Rozman se je nato leta 2018 odselil v Los Angeles.

Foto: Instagram @anze.rozman

Od takrat je Rozman sodeloval pri pisanju glasbe za številne projekte, predvsem dokumentarnih filmov. Za svoje delo pri Applovem dokumentarcu Prehistoric Planet je nominiran za prestižno TV-nagrado emmy, ali jo bo dobil, pa bo znano 15. januarja.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close