Britanski televizijec grobo proti Meghan: "Sovražim jo na celični ravni"

22. december 2022

Britanski televizijec grobo proti Meghan: "Sovražim jo na celični ravni"

22. december 2022
Foto: Profimedia

Jeremy Clarkson je Meghan Markle namenil tako sovražno kolumno, da je prejela kar 21.000 pritožb bralcev, 60 poslancev pa ga je kritiziralo zaradi spodbujanja nasilja nad ženskami.

Znani britanski televizijski voditelj Jeremy Clarkson je v svojih kolumnah že večkrat ostro kritiziral vojvodinjo Suseško, Meghan Markle, tokrat pa je šel predaleč.

V petkovi kolumni za The Sun je med drugim zapisal: “Sovražim jo. Ne tako kot (škotsko premierko) Nicolo Sturgeon ali (serijsko morilko) Rose West, sovražim jo na celični ravni,” nato pa je še dodal, da “sanja o dnevu”, ko jo bodo lahko sramotili kot v znanem prizoru iz serije Igra prestolov, “ko bo prisiljena gola paradirati po ulicah vseh mest v Veliki Britaniji, medtem ko bodo množice vzklikale ‘sramota!’ in vanjo metale kepe iztrebkov”.

Za povrh je še dejal, da vsi njegovih let mislijo enako, ob tem pa ga “spravlja v obup, da ljudje, zlasti dekleta, mislijo, da je (Meghan) precej ‘kul’. Mislijo, da je bila ujetnica Buckinghamske palače, prisiljena govoriti o ničemer drugem kot o vezenju in muckah,” je še zapisal.

Foto: Profimedia

Britanci so zgroženi, šokirana tudi njegova hčerka

Kolumna je sprožila ogromno razburjenja, predvsem, ker tovrstna besedila spodbujajo sovraštvo in nasilje nad ženskami.

Poslanka konservativcev Caroline Nokes je urednika tabloida zato pisno opozorila in zahtevala, naj “ukrepa proti gospodu Clarksonu in da se ta gospe Markle nemudoma opraviči.” Njeno pismo je podpisalo 60 britanskih poslancev.

Foto: Instagram

Neodvisna organizacija za medijske standarde (IPSO) je prejela skoraj 21.000 pritožb bralcev, zgrožena pa je tudi Clarksonova hčerka Emily, ki je sporočila: “Želim zelo jasno povedati, da nasprotujem vsemu, kar je moj oče napisal o Meghan Markle,” je zapisala na Instagram storyjih in dodala, da podpira vse žrtve spletnega sovraštva.

Clarkson: “Zgrožen sem”

Po plazu kritik se je oglasil še Clarkson, ki je tvitnil, da je “zgrožen, da sem povzročil toliko bolečine,” ter da bo v prihodnje bolj previden, omenjanje prizora iz Igre prestolov pa je označil za “nerodno”.

The Sun je kolumno po tem umaknil s svoje spletne strani.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close