TikTokerka otroka v vozičku pušča zunaj: “V tej državi je to čisto običajno”

06. oktober 2022

TikTokerka otroka v vozičku pušča zunaj: “V tej državi je to čisto običajno”

06. oktober 2022
Foto: Instagram

Američanka je na TikToku šokirala, ko je razkrila, kakšen je običaj v eni od evropskih držav. “Tukaj vsi puščajo otroke, da spijo zunaj v svojih vozičkih.”

Annie Samples se je pred nekaj leti iz ZDA preselila na Dansko, kjer je njen mož dobil novo službo. Skupaj imata štiri otroke, 36-letnica pa je prav zaradi materinstva in vzgoje postala zelo priljubljena na družbenem omrežju TikTok.

Eden najbolj gledanih videov, ki jih je posnela, je ta, v katerem govori o razširjeni danski praksi: starši tam svoje otroke v vozičkih brezskrbno pustijo spati zunaj, ne glede na vremenske razmere.

“Danska praksa, da dojenčki spijo zunaj v svojih vozičkih, ni le običaj, temveč to priporočajo tudi porodničarji,” je razložila Annie in dodala, da naj bi bili otroci zaradi svežega zraka bolj zdravi, poleg tega pa spijo tudi veliko bolje.

“V ZDA bi te prijavili policiji”

V enem od videov je zato tudi pokazala, kako obleče svojega otroka, da je pripravljen na spanje zunaj. “Oblečemo jih v lahka volnena oblačila in pokrijemo s pernato odejo, ki regulira telesno temperaturo otrok in jih greje, a ne preveč.”

Annie je za spletni portal BuzzFeed povedala, da se je praksa tudi njej sprva zdela “nora”, a ji je danska patronažna sestra ob rojstvu četrtega otroka povedala, da je spanje na prostem za dojenčka zelo koristno.

“Seveda pa ga starši ves čas opazujejo oziroma imajo v vozičku elektronsko varuško,” je dodala in pojasnila, da “otrok ne bo nihče ugrabil, ker nihče noče te odgovornosti.”

Ko so jo vprašali, če bi se tega posluževala v ZDA, je odgovorila, da nikakor ne. “Tam je precej nevarnosti, ena od njih pa je vsekakor ta, da bi te nekdo prijavil policiji.”

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close