To je barva, ki bo prevladovala leta 2024!

09. december 2023

To je barva, ki bo prevladovala leta 2024!

09. december 2023
Foto: Pantone

Leto 2024 bo zaznamovala žametno nežna breskova barva!

Podjetje Pantone, svetovna avtoriteta na področju barv, je predstavil barvo, ki bo zaznamovala prihodnje leto. To je PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, žametna nežna breskova barva, ki naj bi v času pretresov na številnih področjih našega življenja prinesla toplino in prijetno senco, ki osvetljuje našo željo po povezanosti z drugimi in občutek zavetja.

Pri podjetju poudarjajo, da se povečuje potreba po negi, empatiji in pozitivni naravnanosti, kar naj bi ta topla in nežna barva v ljudeh prebudila.

Foto: Pantone

Barva leta 2024 je subtilna in čutna, odtenek, ki prinaša občutek nežnosti. “Prijeten breskov odtenek, ki je umeščen med rožnato in oranžno, prinaša pripadnost, navdihuje k ponovnim razmislekom in priložnosti za negovanje, pričara vzdušje miru, ponuja prostor za bivanje, čutenje in zdravljenje ter razcvet, ne glede na to, ali preživljamo čas z drugimi ali pa si vzamemo,” je ob razkritju barve dejala Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Color Institute.

Foto: Pantone
Foto: Pantone
Foto: Pantone


Pri podjetju Pantone so si barvo leto zamislili kot barvo, ki vpliva na naše dobro počutje, prebudi naše čute za udobje, ki ga prinašata tišina in kokonska toplina. Izbrana barva obeležuje tudi 25. obletnico Pantone Color leta, ki ga je inštitut prvič predstavil leta 1999.

V preteklih letih je ta izbor postal svetovno prepoznaven kulturni mejnik, ki pritegne pozornost na to, kako se dogajanje v naši globalni kulturi odraža in izraža z jezikom barve.

Foto: Pantone

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close