To je tehnika ličenja, ki je osvojila TikTok

31. avgust 2023

To je tehnika ličenja, ki je osvojila TikTok

31. avgust 2023
Foto: Instagram @lizziebowker

To je tehnika ličenja, ki je osvojila TikTok

31. avgust 2023
Foto: Instagram @lizziebowker

Če ste lepotne navdušenke, ste na TikToku najbrž že zasledile nov trend ličenja, ki mu pravijo ‘unapproachable makeup’.

Na priljubljenem družbenem omrežju TikTok lahko v zadnjem času zasledimo porast novega trenda ličenja, in sicer gre za ‘unapproachable makeup‘ oziroma mejkap, ki izraža nedostopnost. Njegov cilj je, da ženska z ličili izgleda tako dobro, da moški nimajo poguma pristopiti do nje, na takšen način pa naj bi se menda znebila nezaželene moške pozornosti.

Ta trend nasprotuje običajnim normam ličenja, saj ga sestavljajo dramatični barvni kontrasti, osupljive kombinacije drznih odtenkov ter poudarjene obrazne linije. Nič čudnega torej ni, da so številni lepotni ustvarjalci poustvarili ta trend, do danes pa ima ključnik ‘unapproachable makeup’ na TikToku že skoraj 40 milijonov ogledov.

@taontm How i imagine “Unapproachable” makeup ❤️‍🔥 #beauty #unapproachablemakeup ♬ Glory Box – Portishead

Kako ustvariti ‘nedostopen mejkap’?

Če ste radovedni in bi tudi vi radi preizkusili nov trend ličenja, si preberite spodnje nasvete, kako poustvariti priljubljen videz.

Igrajte se z barvami

Uporabite živahne in kontrastne barve za oči, ustnice ali lica. Ko gre za ‘unapproachable makeup’ namreč barvna pravila ne obstajajo.

Uporabite črno črtalo za oči

Na svoje veke s črnim tekočim črtalom narišite ostre črte in poustvarite mačje oko. Ob tem poskrbite, da bodo vaše linije natančne, s čimer boste izžarevale drznost.

Nanesite umetne trepalnice

Če želite resnično doseči nedostopen videz, se odločite za umetne trepalnice, ki bodo odprle vaš pogled in še dodatno poskrbele za mačji videz oči.

@hayleybuix Finally learned how to do the unapproachable make up #makeuptransformation #unapproachablemakeup ♬ samsinclairfx on instagram – Kaizen Daily

Pozornost posvetite svojim ustnicam

Pri ustvarjanju ‘nedostopnega mejkapa’ je ključno, da poskrbite, da bodo vaše ustnice izstopale. Za to ni potrebno uporabiti močnih barv, vendar pa je ključno, da ustnice natančno definirate z ostrim svinčnikom in poudarite njihovo obliko.

Poudarite svoje obrvi

Trik z obrvmi je, da so čim bolj vpadljive. Obrvi so namreč središče obrazne mimike, zato jih za resnično nedostopen videz uredite in oblikujte čim bližje ravni črti.

Ne pozabite na konturo

Ne glede na to, ali se odločite za konturo z bronzerjem ali rdečilom, ključno je, da poudarite vaše ličnice, s čimer boste poživile vaš obraz in ustvarile iluzijo vitkejšega obraza.

Bodite samozavestne

Zadnji in najpomembnejši korak je, da se počutite samozavestno v svoji koži. S tem boste namreč izžarevale prav posebno energijo ter odločnost.

@megihebeja Unapproachable makeup hits every time🖤 #unapproachablemakeup #makeup #makeuptutorial ♬ оригинальный звук – MIR

Style. Več novic

New Report

Close