To lahko pričakujete v restavraciji mariborskega župana Arsenoviča

20. januar 2024

To lahko pričakujete v restavraciji mariborskega župana Arsenoviča

20. januar 2024
Foto: Instagram @poper_maribor

To lahko pričakujete v restavraciji mariborskega župana Arsenoviča

20. januar 2024
Foto: Instagram @poper_maribor

Mariborčane boste ob petkih in sobotah zvečer našli v restavraciji Poper.

Petek zvečer je in s prijateljicami se sprehajamo po Poštni ulici, ki je bila včasih utrip mariborskega nočnega življenja. Danes presenečene gledamo v notranjost na pol praznih lokalov in se sprašujemo, kaj se je zgodilo. Kje so vsi?

Ko pridemo do Glavnega trga in vstopimo v restavracijo Poper, kjer ena od prijateljic praznuje rojstni dan, v nas udari živahen klepet, vesela glasba in prijetno vzdušje. Tu je torej novo stičišče Mariborčanov! Presenečena se oziram po polnih mizah, za katerimi družine jedo pice, parčki srebajo koktejle in kolegi debatirajo ob vrčku piva. Hitro se še me nalezemo dobrega vzdušja in zasedemo največjo od miz, ki lahko gosti 15 ljudi.

Foto: Instagram @poper_maribor

Restavracija Poper je zaživela v prostorih nekdanje restavracije Maribor, ki so jo prenovili in preimenovali v času pandemije koronavirusa. Restavracijo ima v lasti župan Saša Arsenovič, vodi pa jo njegova žena Katja Arsenovič.

Odlično vzdušje in zabavne natakarice

Poper je znan po italijanskih jedeh, na meniju se znajdejo bruskete, solate, pice in testenine. S puncami se odločimo, da naročimo več različnih jedi in si jih razdelimo. Še prej seveda nazdravimo s kozarcem šampanjca, ki nam ga postreže prijazna in duhovita natakarica. Ta z nami hitro naveže stik in nas nasmeji z eno od svojih zabavnih štorij. Kot rojena Mariborčanka, ki že več kot deset let živi v Ljubljani, vedno znova opažam, kako so mariborski gostinci veliko bolj sproščeni in prijetni kot ljubljanski … zakaj je temu tako?

Po dveh izpitih kozarcih se na naši mizi znajdejo: caprese insalata s češnjevimi paradižniki, burato, rukolo in baziliko, cezarjeva solata s piščancem ter pica margerita in pica regina mortadella z mortadelo in kremo pistacije.

Foto: Instagram @poper_maribor

Prave napolitanske pice

Vsak, ki me pozna, ve, da nisem velika ljubiteljica pic (jem jih morda trikrat na leto), ampak nad temi sem bila čisto navdušena. To so res prave napolitanske pice s testom z drožmi, ki je lahko in okusno, količina nadeva pa je ravno pravšnja.

Tudi obe solati sta bili odlični – ravno prav začinjeni, sočni in lahki. Nič čudnega, da smo zato hitro naročile še eno porcijo … vsega!

Foto: Instagram @poper_maribor

Razočarane nad sladicami

Kljub vsemu nam je na koncu ostal prostor še za sladico. Naročile smo vse, kar imajo na meniju: tiramisu, cannoli s pistacijo, cheesecake s pistacijo in čokoladno torto. Če so bile glavne jedi za desetko, so bile sladice za eno slabo trojko.

Na žalost nas niti ena ni prepričala s svojim okusom. Ne vem, kako bi opisala, ampak zdele so se mi kot sladice, ki jih kupiš v samopostrežni trgovini – preveč kreme in premalo polnega, pristnega okusa. Na tem področju se vsekakor še lahko nadgradijo.

Foto: Instagram @poper_maribor

Kljub neposrečenim sladicam smo bile z obiskom zelo zadovoljne. Piko na i hrani so vsekakor odlično vzdušje, zabavne natakarice in prijetno, malce temačno vzdušje. Ob enajstih zvečer je bil lokal še čisto poln, me pa smo se od naše mize počasi premaknile k točilnemu pultu, kjer sem srečala starega znanca izpred desetih let in z njimi poklepetala.

Ja, v Popru so za konec tedna očitno res vsi Mariborčani.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close