To so dogodki, ki jih do konca leta ne smete zamuditi

07. november 2023

To so dogodki, ki jih do konca leta ne smete zamuditi

07. november 2023
Foto: Žiga Intihar

Veseli december je že skoraj pred vrati in z njim tudi pestro dogajanje v različnih mestih po Sloveniji. Pripravili smo vam seznam dogodkov, ki jih nikakor ne smete zamuditi.

Ne glede na to, ali ste ljubitelj elektronske glasbe, obožujete balkanske melodije ali pa ostajate zvesti slovenski glasbi – na listi dogodkov, ki se bodo zvrstili do konca letošnjega leta, se najde nekaj za prav vsak okus.

Hitro odprite koledarje in si začnite označevati datume, ki bodo rezervirani za žuranje.

Foto: Instagram

8. november: ANDRé RIEU, Stožice

Svetovno znani francoski violinist vsako leto z večmesečno turnejo obkroži svet in vsakič se ustavi tudi v Sloveniji. Prekrasnim zvokom izpod njegove violine boste lahko prisluhnili že ta teden v Stožicah.

10. november: OMAR NABER, Klub Cvetličarna

Omar Naber, stalnica slovenske rock scene, napoveduje veliko praznovanje ob polnoletnosti svoje glasbene kariere. Prisluhnili mu boste lahko 10. novembra v stari dobri Cvetličarni.

10. november: TITA LAU, Klub Cirkus

Ljubitelji techna, v koledarju si nujno označite datum 10. november, saj k nam prihaja vzhajajoča zvezda na techno sceni Tita Lau iz Velike Britanije.

Foto: Instagram

11. november: ZLATKO in OPTIMISTI, Kino Šiška

Raper Zlatko skupaj z Optimisti pripravlja koncert ob 16. obletnici izida njegove plošče Svet je lep. Priča boste predstavitvi njegovega novega studijskega albuma, že enajstega po vrsti, ki ga je poimenoval Svet je lep 2.

17. november: Flash Back Colonia, E.T., Karma, Klub Cvetličarna

17. novembra bomo odpotovali nazaj v začetek 2000-ih, ko smo v diskotekah plesali ob zvokih Colonie, Karme in skupine E.T. Nostalgijo nam bodo pričarali v klubu Cvetličarna.

17. november: Ftrgatev 2023, Emkej, Mi2, Alo!Stari, UŠC Leona Štuklja

Isti dan se bo v Mariboru odvila Ftragtev, z Emkejem, Mi2 in skupino Alo!Stari, primerna za vse, ki ste zmožni žuranja do zgodnjih jutranjih ur.

Foto: Instagram

18. november: Siddharta, Arena Stožice

Siddharta prihaja v ljubljanske Stožice z velikim koncertom, na katerem se nameravajo pokloniti 20. obletnici albuma Rh- in takratnega legendarnega koncerta na bežigrajskem stadionu ter obenem predstaviti novo ustvarjalno pot, na katero so zakorakali v letošnjem letu.

23. november: Žan Serčič, Media Center Cvetličarna

Simpatični Štajerec skupaj s Šakali obljublja nepozaben koncert. Dekleta bodo po njegovim odrom lahko vreščala 23. novembra v Cvetličarni.

24. november: Maraaya, Celjski dom

Marjetka in Raay praznujeta dve desetletji skupnega življenja in ustvarjanja, ki jih bosta obeležila s koncertno turnejo “20 čarobnih koncertov za 20 čarobnih let”. V Celjskem domu bosta delila ne samo svojo glasbo, ampak tudi zgodbe, ki so bile navdih za njune pesmi.

Foto: Instagram

24. november: ADAM BEYER, Kurzschluss, Hala L56

Kurzschluss letos obeležuje okroglo, deseto obletnico delovanja, in v tam namen so ljubiteljem dobre glasbe pripravili kar nekaj poslastic. Prvi je Adam Beyer, svetovni priznani DJ in producent iz Stockholma. Techno legenda, ikona undergrounda je utelešenje ene najbolj dosledno sestavljenih karier v evropskem in svetovnem prostoru, ki bo skupaj z glasbenimi gosti poskrbel za divjo noč.

25. november: MAGNIFICO, Kurzschluss, Hala L56

Dan kasneje bo Kurzschluss napolnil kavboj, šansonjer in sinonim za balkan-disko-šlager Magnifico. Na lanskem božičnem koncertu, ti so bili njegova tradicija dolgih 18 let, je povedal, da je to njegov zadnji božični koncert. Ni pa povedal, da se vrača na Kurzschluss oder, in sicer kar mesec prej!

11. december: CHRISTMAS DINNER SHOW Z REBECCO, Media Center Cvetličarna

Rebeka Dremelj obožuje božič in vse, kar je povezano z njim. Prav zato bo tudi letos otvorila božično sezono z velikim koncertom in obilo presenečenji. Ob nakupu vstopnice vas čaka pijača dobrodošlice, božični piškoti, 3-hodna božična večerja in posebna spominska knjiga.

Foto: Instagram

15. december; TEKOCHEE KRU, Štuk Maribor

“Adijo stari, kaki scenarij,” bomo rapali 15. decembra na Štuku, kamor se ob 20. obletnici obstoja vračajo mariborski rap patroni Tekochee Kru. Prav na Štuku so pred 20 leti stali kot predskupina Edu Maajki. Tokrat obljubljajo rap spektakel s svojimi kolegi in raznimi gosti.

16. december: NINA PUŠLAR, Arena Stožice

Najbolj predvajana slovenska izvajalka zadnjih treh let, razširjena 24-članska glasbena zasedba, teater zvoka in luči ter gostje presenečenja vas čakajo na enkratnem glasbenem spektaklu Nine Pušlar v Stožicah.

16. december: CECA, Gospodarsko razstavišče

Če so vam bolj pri srcu balkanske melodije, potem ne smete zamuditi nastopa največje zvezde Balkana Cece, ki k nam prihaja 16. decembra.

Foto: Instagram

22. december: UMEK, Kurzschluss, Hala L56

Veseli december bo na višek ponesel Umek, ki se ob 30. obletnici svojih techno ritmov vrača v Kurzschluss z nepozabnim spektaklom. Preigral bo vseh 30 let svojega techno ustvarjanja, za mešalnimi mizami pa se mu bodo pridružili tudi njegovi prijatelji, didžeji iz vsega sveta, med njimi Sam Wolfe, DJ Rush in Marko Nastić.

25. december: BAJAGA I INSTRUKTORI, Media center Cvetličarna

Na božični dan k nam prihaja najbolj znana ex jugoslovanska rock skupina Bajaga i Instruktori. Njihove največje uspešnice, med drugim Tišina, Muzika Na Struju in Januar bodo odmevale v Cvetličarni.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close