To so znamenja, na katera bo letos vplival retrogradni Merkur

25. april 2023

To so znamenja, na katera bo letos vplival retrogradni Merkur

25. april 2023
Foto: Pexels

Se tudi vi te dni počutite malo … čudno? 

Čeprav je retogradni Merkur za številne šala, pa ta astrološki fenomen lahko pojasni obdobja v letu, ko se nam zdi, da nam gre vse narobe. V letu 2022 so bila ta obdobja kar štiri, medtem ko si bomo letos lahko malo oddahnili z zgolj tremi. 

Za tiste, ki še ne veste ali pa ste pozabili: ko rečemo, da je Merkur v retrogradu, to pomeni, da gre za astrološki prehod, v katerem se Merkur okoli sonca giblje počasneje, kot se giblje Zemlja. Planet, ki je najbližje Soncu, je običajno veliko hitrejši od našega – Merkur okoli Sonca potuje 88 dni, medtem ko Zemlja potrebuje 365 dni. Kadar se giblje počasneje od Zemlje tako ustvari optično iluzijo, pri kateri izgleda, kot da se Merkur vrti nazaj. 

V astrologiji ima Merkur velik pomen in vpliv na področju komunikacije, novic, potovanj, tehnologije, opravljivosti in informacij, kar pomeni, da v času retrogradnega Merkurja lahko pričakujemo številne napake in zmede. 

Foto: Instagram @jessica_felter

Kdaj bo letos Merkur v retrogradu?

Od 21. aprila do 14. maja: prvo obdobje se je že začelo, in sicer v znamenju bika. Če se vam zdi, da se nenavadne stvari in nezgode dogajajo že od začetka meseca, je za to prav tako lahko kriv retrogradni Merkur, saj je tudi pred ter po njegovem nastopu lahko precej burno.

Od 23. avgusta do 15. septembra: tisti, ki ste v znamenju device, naj vas to ne žre preveč. Sprejmite vse nezgode in neprijetnosti, ki se bodo zgodile, nanje pa se lahko pripravljate že od začetka avgusta.

Od 13. decembra do 1. januarja 2024: tretje in zadnje obdobje retrogradnega Merkurja bo potekalo konec leta, in sicer v znamenju strelca in kozoroga, poretrogradno obdobje pa se bo zaključilo okoli 20. januarja prihodnje leto. 

Foto: Instagram @realbarbarapalvin

Pri retrogradnem Merkurju je zelo pomemebno, katero znamenje vlada tisti čas. Trenutno obdobje je v znamenju bika, kar pomeni, da bodo na tapeti vrednote, finance, fizični predmeti in osnovne potrebe. To lahko pomeni, da se boste znašli v finančno neugodnem položaju, da boste fizično in čustveno negotovi ter boste izgubljali svojo lastnino oziroma predmete. 

Čeprav bodo najbolj pod vplivom omenjena štiri znamenja, pa mu ne bodo ušli tudi ostali.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close