Toliko lahko zaslužite s slikami svojih stopal!

13. oktober 2022

Toliko lahko zaslužite s slikami svojih stopal!

13. oktober 2022
Foto: Unsplash

Fetiš na stopala je eden najstarejših in tudi najpogostejših fetišev, za fotografije stopal pa so ljudje pripravljeni drago plačati.

Že grški filozofi so pisali erotične pesmi bosonogim ženskam in moškim, leta 2008 pa je izraelski računalničar začel ustvarjati svojo spletno stran, imenovano wikiFeet, na kateri je zbral slike stopal zvezdnikov in jih ocenil.

Če vas zanima – stopala nekdanje igralke Srednješolskega mjuzikla Ashley Tisdale so dobile vseh pet zvezdic.

Zadnja leta pa fotografije stopal niso zgolj popularen fetiš, temveč tudi finančna investicija za vse, ki bi radi dodatno zaslužili nekaj denarja. Na YouTubu tako obstajajo številni videi, v katerem poznavalci dajejo nasvete tistim, ki bi se radi vrgli v ta posel.

Ženska iz Suffolka, iz Velike Britanije, je denimo povedala, da je za eno fotografijo svojih stopal od stranke prejela dobrih petnajst tisoč funtov, kar je približno sedemnajst tisoč evrov. 

Foto: Unsplash

Sativa Skies, šestindvajsetletnica, ki je pred leti ustanovila svojo spletno stran, imenovano OG Feet, je za Elite Daily povedala, da je prodaja takšnih fotografij biznis kot vsi ostali – če želiš veliko denarja, moraš vložiti veliko dela.

Morda lahko s sliko zaslužiš sto dolarjev, pravi, toda če želiš zaslužiti dovolj denarja, da lahko kupiš hišo, avto, plačaš račune, potem moraš vložiti več truda. 

“Če želiš zaslužiti tisoče dolarjev, potem to tretiraj kot službo od 9. do 5.”

Skies, ki jo ljubitelji stopal imenujejo tudi Toe Daddy, je z objavami takšnih fotografij začela leta 2016, po tem, ko so se uporabniki družbenih omrežjih navdušili nad videom njenih stopal po pedikuri. Sledilci so jo spraševali, ali bi jim prodala slike svojih stopal ali pa kar svoje nogavice.

Skies, željna dobrega biznisa, se je takoj odločila, da ustreže ljudem in tako še zasluži. 

Foto: OG Feet

Sprva je pošiljala videe v zasebna sporočila in vsak video je bil posnet po želji stranke. Toda to ji je vzelo veliko časa, zato se je odločila, da del svoje sobe spremeni v sobo za snemanje, kupila si je za petsto dolarjev oblek in raziskala, kaj je ljudem s fetišem na stopala všeč.

Nato je posnela približno dvajset različnih videov in stranke so zgolj povedale, katero kategorijo si želijo videti. Čeprav so zasebna sporočila vzela nekaj časa, pa je Skies hitro ugotovila, da lahko s prodajo videov zasluži več, kot če je zgolj prodajalka v trgovini, zato je fotografiranju svojih stopal posvetila ves svoj čas. 

Sčasoma je uspela in danes ima celo pomočnico, ki ji pomaga urejati videe, s katerimi mesečno zasluži približno deset tisoč dolarjev, kar je dobrih deset tisoč evrov. Čeprav je številka impresivna, pa Skies poudarja, da je bilo za to potrebno veliko časa, truda in odrekanja. 

Foto: Unsplash

Če si stranka želi določeno barvo nohtov, naj plača za pedikuro

Druga, ki se ukvarja s prodajo slik svojih nog, je Sarah Jalees in pravi, da mesečno zasluži približno dva tisoč evrov. Zato, da njene noge ostajajo lepe in privlačne, si dvakrat mesečno privošči pedikuro, toda če si stranka v njenih videih zaželi določene barve, potem mora tudi kriti stroške. 

Čeprav pravi, da se je ponudba v zadnjih letih res povečala, pa Jalees meni, da je povpraševanje ostalo enako, toda tisti, ki se odločijo za takšno delo, morajo najti svojo nišo in svoje stranke, saj je trg zelo nasičen. 

Slikanje stopal in prodaja fotografij je lahko zgolj hobi. Številne in številni, ki se odločijo, da želijo v prostem času zaslužiti nekaj denarja, se lahko tega lotijo tudi povsem ljubiteljsko. To lahko pomeni, da zaslužite dvajset evrov na mesec ali pa več sto, odvisno od lastnih želja, števila strank in njihovega povpraševanja. 

Kako začeti? 

Po tem, ko raziščete teren in najdete svojo nišo, potrebujete dober fotoaparat in naučiti se morate, kako narediti lepe slike.

Slike svojih stopal lahko prodajate zasebno prek svojih družbenih omrežij, lahko naredite svojo spletno stran ali pa se pridružite že obstoječim, ena izmed možnosti je tudi OnlyFans. Slike morate objavljati redno. Navsezadnje pa morate poskrbeti, da vaša stopala vedno izgledajo dobro.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close