Neverjetno: toliko sta odštela za dve pijači in skledo testenin v Grčiji

09. junij 2023

Neverjetno: toliko sta odštela za dve pijači in skledo testenin v Grčiji

09. junij 2023
Foto: Unsplash

Par, ki se je letošnje poletje na počitnice odpravil na Mikonos v Grčiji, je za preprosto kosilo plačal kar dvakratnik povprečne mesečne plače v njuni domovini.

Oscar Maldonado in njegov fant sta maja letos iz Hondurasa priletela na Mikonos na vroče in sproščujoče počitnice na soncu, a sta se kaj hitro znašla v neprijetnem položaju.

Par trdi, da so jima v grški restavraciji, ki zdaj slovi po tem, da nič hudega slutečim strankam izstavlja visoke račune, zaračunali vrtoglavih 700 evrov.

Nista bila prva

Lani poleti je več nezadovoljnih strank restavracije DK Oyster poročalo o svojem besu in razburjenosti, ker so jim za krožnike hrane in majhno število pijač zaračunali več sto evrov.

Vsi so pripovedovali podobne zgodbe o tem, kako so jih natakarji očarali, da so jih privabili v restavracijo ter da so uživali v spodobnem obroku, nato pa jim je nenadoma strogo osebje na mizo položilo račun, ki se je zdel nesorazmeren.

Foto: Instagram @dkmykonos

Oscar in njegov fant trdita, da ju je v DK Oyster zvabila ponudba brezplačnega ležalnika na plaži, če sta kupila pijačo. Ker sta menila, da bo to veliko cenejše od visokih cen, ki jih zahtevajo drugi ponudniki, sta se odločila za dva smutija, ki sta ju naročila ob krožniku testenin z jastogom.

Bili so zelo prijazni, postrežba je bila res dobra, z nama so tudi klepetali,” je za Mirror povedal 34-letni Oscar. “Naročila sva brezalkoholni pijači. Samo dva smutija. Nisem vprašal za ceno, potem pa so mi prinesli meni. Bil je izjemno zavajajoč, moj partner je zato naročil testenine z jastogom.”

Tako kot številni drugi, ki so objavili svoje trditve o restavraciji ali napisali ogorčene ocene na portalu TripAdvisor, tudi ta par pravi, da ni vedel, da jastoga zaračunajo na grame.

“Prinesli so nama največjega jastoga, to so bile testenine, vendar s celim delom jastoga. To je bil velik kos,” je nadaljeval. “Mislil sem, da bo stalo veliko, vendar nisem nikoli pomislil, da bo tako drago.”

Foto: Unsplash

Ko sta končala s testeninami, za katere je Oscar dejal, da “niso bile tako slabe,” jima je na mizo natakar potisnil majhen list papirja, na katerem je bilo pojasnjeno, da so stale 400 evrov.

“Šel sem plačat in natakar mi je razložil, da sta smutija stala vsak 65 evrov,” je povedal Oscar. “Potem je rekel, da vse skupaj stane 600 evrov, nato pa je zaračunal še 100 evrov za opravljeno storitev. Razmišljal sem, da bi poklical policijo, vendar nisem želel povzročati težav.”

“Vprašal sem ga, kako to računajo, pa je začel razglabljati in ponavljati ‘zaračunano storitev’. Preprosto sem plačal in odšel. Do konca dneva sem bil jezen in skoraj mi je uničil počitnice. Nikoli ne bi šel tja, če bi vedel. Nikomur jih ne bom nikoli priporočil.”

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close