Trend, ki so ga oboževale naše babice, kraljuje letošnje poletje

28. julij 2023

Trend, ki so ga oboževale naše babice, kraljuje letošnje poletje

28. julij 2023
Foto: Instagram @mariellelindahl

Vračajo se kvačkana oblačila, ki so odlična izbira tako za na plažo, za elegantno večerjo ali sprehod po mestu.

V zadnjih letih smo lahko bili priča vzponu mode iz 90. let in začetka novega stoletja, ki jo imenujemo tudi Y2K, letošnje poletje pa v ospredje prihaja moda iz 70. let. V tistem času so bila namreč izredno priljubljena kvačkana oblačila, ki so med drugim postala tudi simbol hipijevskega stila. Kvačkane modne kose so nosile številne stilske ikone takratnega časa, med njimi CherJane Birkin ter Brigitte Bardot.

Kvačkana moda je začela znova pridobivati na popularnosti že leta 2020, ko je ikonična modna znamka Prada lansirala znamenito torbo iz rafije v kvačkanem slogu, ki je v hipu navdušila vse modne poznavalke. Ne smemo pozabiti tudi na ikonično ‘patchwork’ jopico Harryja Stylesa, ki je postala viralna in je navdihnila trend pletenja na TikToku, ključnik #harrystylescardigan pa je do danes dosegel že več kot 121 milijonov ogledov.

Foto: Instagram @sheamarie

Poletje v znamenju lahkotne estetike, ki jo pooseblja kvačkana moda

Ker bo letošnje poletje v znamenju enostavnih kosov oblačil, udobja in lahkotnega sloga, se trend kvačkanih oblačil vrača v velikem slogu. Je edinstven, lahkoten in enostaven za nošenje, primeren pa je tako za vsakodnevne kombinacije, kot tudi za bolj elegantne stajlinge. 

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj naših najljubših kvačkanih modnih kosov, skupaj z nasveti, kako jih lahko vključite v svojo poletno garderobo in ustvarite trendovske poletne videze.

1. Kvačkan top

Foto: Instagram @audreyafs

Kvačkan top se bo odlično podal k vašemu najljubšem denimu, lanenim hlačam ali daljšemu krilu. Če želite ustvariti bolj eleganten videz, dodajte zlat nakit in sandale z visoko peto.

2. Kvačkano dolgo krilo

Foto: Instagram @juliesfi

Kvačkano dolgo krilo lahko odlično kombinirate z zgornjim delom v podobnih odtenkih, odlično pa se bo podalo tudi samo h kopalkam. Dodajte še torbo za na plažo in že ste ustvarili lahkoten, a moderen videz.

3. Kvačkana obleka

Foto: Instagram @fashionbymnp

Kvačkana obleka je brez dvoma favorit letošnjega poletja. Kombinirate jo lahko tako z nizkimi sandali za preprost, vsakodnevni videz, ali pa se odločite za visoke petke in manjšo torbico za bolj prefinjen izgled. Če se boste odločili za krajšo kvačkano obleko, jo lahko stilirate tudi s kavbojskimi škornji, za pravi boho videz! Style modni nasvet: to je popoln stajling za poletne glasbene festivale.

4. Kvačkane kopalke

Foto: Instagram @andi_bagus

Če niste prepričani, kako bi kvačkane modne kose vključili v vaše poletne oprave, se lahko odločite tudi za kopalke. Te so nedvomno nekaj posebnega, zato v njih nedvomno ne boste ostale neopaženi. Videz lahko popestrite tudi s klobučkom v kvačkanem slogu in sončnimi očali.

Style. Več novic

New Report

Close