‘Sendvič outfit’ – stilski trik s TikToka, ki olajša jutranje oblačenje

25. julij 2023

‘Sendvič outfit’ – stilski trik s TikToka, ki olajša jutranje oblačenje

25. julij 2023
Foto: Instagram

‘Sendvič outfit’ – stilski trik s TikToka, ki olajša jutranje oblačenje

25. julij 2023
Foto: Instagram

Navajeni smo, da na TikToku najdemo številne uporabne trike, vodiče za ličenje in zabavne videe, ljubiteljice mode pa pridejo na TikTok po navdih za nova kose oblačil in stilske trike.

Najnovejši se vrti okoli iskanja popolne kombinacije oblačil s tehniko, imenovano ‘sendvič outfit’. Ta je že nekaj časa prisotna med skupnostjo vplivnežev, vendar se je šele zdaj razširila na priljubljeno aplikacijo generacije Z.

Gre za to, da mora imeti vsaka oprava dva kosa iste barve (ki simbolizirata kruh) in nekaj drugačne barve med njima (to naj bi bilo ‘meso’ vaše obleke). To lahko pomeni, da uskladite barvo zgornjega dela in čevljev ter jima dodate kratke hlače ali krilo druge barve. Svoja oblačila lahko poskusite sestaviti tudi v sendvič glede na teksturo, tkanino ali proporce.

@petitelife_incolors Fashion Sandwich Rule. #fashionrules #fashion101 #fashionadvice #fashiontips #stylingtips #fashionhelp #fashionrule ♬ original sound – Natalia| Fashion Tips

Za začetek boste želeli izbrati dve barvi – ena bo vaš ‘kruh’, druga pa tisto, kar boste dali v ‘sendvič’. Na primer, če imate črn top, črne čevlje in bele hlače, je črna vaš kruh, bela pa je na sredini.

Z drugimi besedami, ko uskladite barvo zgornjega in spodnjega dela, morate vmes dodati kontrastno barvo.

@loveyoumariemuch the sandwich rule in fashion #styletip #styletips #fashionadvice #styleadvice #stylingadvice #fashiontips #fashiontip #howtostyleclothes ♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] – Elliot Van Coup

Na TikToku uporabniki delijo primere, kako uporabljajo ta priročen stilski trik, ki je še posebej uporaben za sestavljanje kapsulne garderobe, pa tudi za lažje načrtovanje outfitov.

Ta trik deluje brez težav, saj se osredotoča na uravnoteženje obleke.

Foto: Instagram

Ne gre samo za kombinacijo črne in bele, ampak je mogoče na ta način družiti kateri koli dve barvi.

Če imate na primer bež jakno in bež čevlje, jih kombinirajte z malo črno obleko ali kavbojkami in že ste pripravljeni. Kombinacijo lahko zelo dobro poudarite z dodatkom zlatega nakita in ostalih detajlov.

@ekhameey Pernah denger fashion sandwich rule? #ootdindonesia #fashionheck ♬ original sound – Minimalist.fashion – outfit.repeater

Ta stilski trik se odlično prilega trendu tihega luksuza, torej estetiki starega denarja, pogosto pa ga lahko vidimo pri Sofii Richie Grainge, ki je nekronana kraljica tega stila, in na britanski manekenki Rosie HuntingtonWhiteley.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close