Tri najslabše jutranje rutine, ki jih morate opustiti

09. april 2024

Tri najslabše jutranje rutine, ki jih morate opustiti

09. april 2024
Foto: Instagram @jasminsarakatariina

Tri najslabše jutranje rutine, ki jih morate opustiti

09. april 2024
Foto: Instagram @jasminsarakatariina

To, s katero ‘nogo’ začnete jutro, vpliva na preostanek dneva. Če ga želite kar najboljše izkoristiti, se morate izogibati določenim stvarem.

Ste že opazili, da je dan povsem drugačen, če se vanj zbudite dobro naspani in spočiti? Pridejo pa tudi dnevi, ko je vse narobe, hitite, zamujate, utrujeni ste že zjutraj in naslednje ure potekajo v raztresenosti ter naglici.

To, s katero ‘nogo’ začnete jutro, lahko precej vpliva na preostanek dneva. Če želite kar najboljše izkoristiti ure budnosti, berite naprej.

Številne raziskave so pokazale, da obstajajo vsaj tri jutranje rutine, ki so lahko škodljive za vaše zdravje, zato se jim je najbolje izogniti in črtati iz vsakdana.

Foto: Pexels
  1. Sladkanje že za zajtrk

Ni vam treba jesti torte za zajtrk ali podobnih sladic, da bi grešili. Toda, če radi jeste tako imenovani ‘sladki zajtrk’, denimo vafllje ali žitarice s koščki čokolade ter rogljičke z marmelado, se zavedajte, da so ti polni sladkorja in ogljikovih hidratov.

Ves ta sladkor vam bo dal energetski višek, ki pa bo še hitreje usahnil, po njegovem padcu boste le razdraženi in še bolj lačni.

Namesto sladkih živil si raje privoščite zdrav smoothie iz sadja in/ali zelenjave, ki mu lahko dodate beljakovine v prahu, ali ovsene kosmiče, ki jih lahko pripravite že večer prej.

Foto: Instagram @jasminsarakatariina
  1. Jeste, ko niste lačni

Ko pride do prehranjevanje, je poslušanje lastnega telesa ključno. Če boste hrano vanj vnašali, ko ne boste lačni (sploh če bo šlo za veliko količino), lahko zmotite svoj prebavni sistem, vnesete preveč kalorij, kot jih vaše telo potrebuje, s tem pa lahko na dolgi rok vplivate tudi na neželeno pridobitev teže.

Foto: Instagram @hohnjecnika
  1. Pitje kaloričnih kavnih napitkov – ne kave

Če vaš kavni napitek ne sestavlja zgolj kava, ampak je v njem tudi veliko sladkorja, smetane, karamilnega sirupa, čokolade, … potem se verjetno že zavedate, da z njim zaužijete veliko kalorij.

S takšnim napitkom zjutraj v hipu dobite toliko kalorij kot z običajnim obrokom sredi dneva – še preden ste sploh zagrizli v kaj konkretnega. Poleg tega vas bo ta napitek vseeno pustil lačno. Namesto tega si privoščite dobro staro kavo brez dodatkov, če pa ne morete brez, pa vanjo vlijte riževo, mandljevo ali ovseno mleko.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close