Trije razlogi, zakaj si starejše ženske izbirajo mlajše ljubimce

22. oktober 2021

Trije razlogi, zakaj si starejše ženske izbirajo mlajše ljubimce

22. oktober 2021
Avtor: Profimedia

Kadar je moški v zvezi s precej mlajšo žensko, se to zdi že nekaj povsem običajnega, kadar je obratno, pa to še vedno pritegne pozornost.

“Sem dobro ohranjena 36-letnica, poročena 8 let, brez otrok po lastni odločitvi. Z možem se imava fino, ni pa več tistega vznemirjenja in metuljčkov,” je na forumu Starševski čvek razkrila uporabnica Prestrašena407. “In tako se je zgodilo, da sem spoznala njega, 13 let mlajšega osebnega trenerja,” je nadaljevala in opisala “živalsko strast” z “lepim, mladim in mišičastim” ljubimcem.

Številni uporabniki so jo hoteli postaviti na realna tla, češ, da si bo kmalu našel “novejši model”, ter da zanj vsekakor ni edina, spet nekateri pa so povsem razumeli, zakaj si je našla mlajšega.

“Punca ti si kar privošči, samo pazi, da ne bo bolelo, ko te bo za nov model zamenjal.”

“Ti samo uživaj dokler traja, samo ne naveži se preveč in pazi, da mož ne izve, pa mogoče ne bi bilo glih fajn, da se se on ali pa ti zaljubita. Tako se začini zakon.”

“Jaz pravim: privošči si, enkrat se živi.”

“Pa, kaj zdaj, če si ga ženska privošči, uživaj dokler je na razpolago in doler ti je zanimiv, ampak vedi, da tebe ne bo imel. Itak, da ve, da nisi samska, ampak njemu je fajn in mu paše vajina igra. Tako kot tebi. Vzemi si ga na polno, ki pa mine, pa pač mine …”

Študija kaže, da to pozitivno vpliva na ženske

Družba razmerij starejših žensk z mlajšimi moškimi velikokrat ne jemlje resno, temveč jih seksualizira (ženskam daje nalepke MILF) ali pa celo obsoja. A novejša študija je pokazala, da imajo takšna razmerja za ženske velike seksualne prednosti.

Raziskava je zajemala 55 žensk, starih med 30 in 60 let, ki pravijo, da imajo razmerja z mlajšimi moškimi. Pogoj, da so sploh lahko bile vključene v študijo, je bil, da so njihovi izbranci od njih mlajši vsaj pet let. Kriterija glede tega, kako dolgo mora biti razmerje, ni bilo. Ženske so v raziskavi poročale o zmenkih in intimnem razmerju s svojimi partnerji.

Študija je ob tem odkrila tri pomembne stvari:

  1. Ženske privlači seksualna vzdržljivost mlajših moških

Ženske so v študiji poročale, da jih spolno bolj privlačijo mlajši moški, ker verjamejo, da imajo mlajši partnerji v spolnosti več za ponuditi. Natančneje, navedle so, da imajo v primerjavi z moškimi njihove starosti mlajši večji spolni nagon – ti trajajo dlje, fizično so prej pripravljeni na ponovni seks, in imajo bolj zanesljive erekcije.

Glede na to, da je veliko žensk v tej študiji opisalo precej visoko stopnjo spolne želje, so avtorji študije to videli kot zelo pozitiven vidik zmenkov z mlajšimi moškimi. Kot je dejala ena ženska: “Imam velik spolni apetit, zelo velik. Morda bi to želela narediti osemkrat na dan, veste. Morda se bo moškemu v štiridesetih letih prvi teden to zdelo zabavno. Ampak Lahko vam povem, da se mu po drugem tednu ne bo več zdelo tako.”

  1. Z mlajšim moškim lažje sprejmejo svojo spolno samozavest

V tradicionalnih heteroseksualnih partnerstvih se pričakuje, da bo moški bolj spolno izkušen, medtem ko je ženska običajno bolj pasivna in dovzetna za njegove napredke. Ženske v tej študiji pa so menile, da so jim mlajši ljubimci omogočili, da sprejmejo svojo spolno samozavest. Številne menijo, da mlajši moški fantazirajo o starejših, spolno samozavestnih in izkušenih ženskah, ob čemer so povedale, da so njihovi mlajši moški partnerji pogosto hvaležni za njihovo dejavnejšo vlogo.

Dodale so, da se počutijo manj zaskrbljene zaradi strogih lepotnih standardov, ki so bili doslej morda omejujoči v njihovem življenju. Nekatere so opisale, da se zdaj počutijo bolj udobno v svojem telesu, kot so se morda počutile, ko so bile mlajše, kar je po njihovem mnenju pomenilo večjo spolno zaupanje. Kot je dejala ena udeleženka: “Starejše ženske smo bolj samozavestne. V sobo bomo vstopile v spodnjem perilu, če imamo celulit ali ne. Mlajša ženska pa bi si mislila: ‘O moj bog! Tega ne morem nositi pred njim!'”

Avtor: Profimedia
  1. Ženske so lahko dale večji pomen lastnemu spolnemu užitku

Udeleženke v študiji so razkrile še eno prednost razmerja z mlajšim moškim: so bolj motivirani, da najprej poskrbijo za njihov užitek in šele nato zadovoljijo sebe. Ker imajo, kot že zgoraj omenjeno, višjo raven spolne vzdržljivosti, so čutile, da lahko zahtevajo, da najprej zadovoljijo njihove spolne potrebe.

Nekatere so na podlagi lastnih izkušenj izpostavile, da so bili moški njihove starosti veliko bolj zaskrbljeni zaradi lastne erekcije in spolnega užitka. Navedle so še, da so mlajši moški bolj motivirani za ugajanje. Kot je povedala ena udeleženka: “Mlajši moški se bolj trudijo – želijo te navdušiti s svojimi veščinami in močjo, s tem, kaj zmorejo in v kolikšni meri ti lahko razveselijo. Občutek imam, da se trudijo bolj kot starejši moški.”

Pod črto …

Ženske, ki hodijo z mlajšimi moškimi, nasprotujejo tradicionalnim spolnim scenarijem. Ugotovitve te študije kažejo, da je ženskam, ki sodelujejo v starostno neskladnih odnosih, morda bolj udobno uveljavljati svoje spolne potrebe in imajo lahko povečano raven spolnega užitka.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close