Triki, s katerimi lahko preprečite potenje pod prsmi

30. april 2023

Triki, s katerimi lahko preprečite potenje pod prsmi

30. april 2023
Foto: Profimedia

Potenje ni nikoli prijetno, toda kako neprijetno je, je odvisno tudi od tega, kje se potimo. 

Nekateri se potijo zgolj pod pazduhami, drugi po čelu, tretji po hrbtu, zagotovo pa se boste strinjali, da je potenje pod prsmi eno najbolj nadležnih. Ne samo, da si s tega predela težko obrišemo pot, potenje pod prsmi lahko povzroči tudi srbečico, pordelo in razdraženo kožo, v skrajnem primeru pa celo glivično vnetje. 

Kaj torej storiti, da se ne bi tako potili? 

1. Uporabite deodorant

Povsem običajen deodorant je najboljša rešitev, pravijo dermatologi, ki za ta predel priporočajo kremasti deodorant ter nikakor ne takega v gelu, še bolje pa je, če uporabimo klinično preizkušeni deodorant z 20 odstotki aluminijevega klorida. 

Foto: Instagram @louisegrdd

2. Otroški puder

Preden si oblečete modrček in majco, si na predel pod prsmi nanesite malo otroškega pudra. Ta namreč uspešno vpije ves pot in vlago.

3. Nosite modrčke, ki dihajo

Perilo, ki ga nosite pod oblačili, je še bolj pomembno od samih oblačil, saj se neposredno dotika vaše kože. Strokovnjaki priporočajo, da poiščete modrčke iz materialov, ki dihajo, ali pa take iz mrežastih materialov, pri katerih se vlaga ne bo ujela pod material. Nekateri modrčki so celo antibakterijski, ki preprečijo neprijeten vonj.

Foto: Instagram @wendyswan

4. Nosite bombažne majice

Namesto sintetičnih materialov sezite po bombažnih majicah. Bombaž namreč diha in ob potenju se bo majica hitreje posušila, medtem ko se bo pri sintetičnih oblačilih vlaga ostala v materialu, kar lahko razdraži vašo kožo in povzroči še več težav. 

5. Izogibajte se oljem za telo

Morda ste slišali za “trik”, pri katerem pod prsi namažete malo arganovega olja, saj naj bi to pomagalo pri potenju. Strokovnjaki pravijo, da to nikakor ne drži, saj bosta olje in vlaga bakterijam in glivicam omogočila idealno gojišče, vaša koža pa bo razdražena in pordela, številni pa so na arganovo olje celo alergični. 

V primeru, da našteti triki ne učinkujejo in se navkljub vsem poskusom v tem predelu zelo potite, obiščite zdravnika, saj gre lahko za določene hormonske težave.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close