Večna dilema: si je treba po kopanju v morju umiti lase?

29. julij 2023

Večna dilema: si je treba po kopanju v morju umiti lase?

29. julij 2023
Foto: Pexels

Gre za vprašanje, ki si ga verjetno postavite prav vsako poletje.

Če po vsakih počitnicah na morju opažate, da morate ob prihodu domov nujno obiskati frizerja, je to verjetno zato, ker morska voda vašim lasem ne dene dobro. Sol lase izsuši, zato se hitreje cepijo, se vozlajo in jih je težje oblikovati.

A vse to lahko preprečite s preprosto nego in izpiranjem las po kopanju v morju.

Že zgolj mlačna voda bo naredila veliko za vaše lase, saj bo z njih sprala sol, ki lahko lasem bolj škodi kot koristi. Tudi, če se ne morete takoj oprhati, si lase zgolj splaknite s steklenico vode.

Foto: Unsplash

Preverite še članek: Zakaj bi si morali pred skokom v morje zmočiti lase?

Dodatna koraka za dodatno zaščito

Če pa želite iti korak dlje in še dodatno zaščititi svoje lase, ima avstralska dermatologinja Niyati Sharma dva predloga: lase zaščitite že pred plavanjem v morju in po tem.

“Preden se odpravite na plažo, na lase nanesite izdelek na osnovi olja. Sama ugotavljam, da zelo pomaga serum na osnovi olja,” svetuje Sharma in dodaja, da je to posebej koristno za tiste, ki imajo suhe ali poškodovane lase, saj lahko tovrstni izdelki pomagajo preprečiti lomljenje las.

Foto: Pexels

Po kopanju in po izpiranju s sladko vodo pa svetuje še uporabo balzama v spreju, ki se ne izpira. “Nato jih razčesite s širokim glavnikom – na ta način boste na laseh še vedno ohranili solne kristale, ki jim dajejo teksturo in obstojnost.”

Ko pridete domov, si lase dobro umijte, pri čemer uporabite dober balzam za obnovitev vlage in sijaja.

Foto: Pexels

Stylov nasvet: poleg morja bo na zdravje vaših las vplivalo tudi sonce, zato se na plažo nikar ne odpravite brez klobuka ali kape, da jih primerno zaščitite.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close