Večno vprašanje: kdaj nositi visoke in kdaj nizke pete?

26. december 2023

Večno vprašanje: kdaj nositi visoke in kdaj nizke pete?

26. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Pride trenutek, ko morate celoten outfil zaključiti s čevlji. In nato nič, prav nič več ne izgleda dobro. Vam je to poznano?

Verjemite, tudi nam se zgodi. Čevlji so šibka točka vsakega outfita in tako razmišljajo mnoge ženske. Tudi če mislite, da se več čas gibljemo v začaranem krogu, vas lahko razveselimo z novico, da obstajajo določena pravila, ki bodo rešila vsako dilemo.

Nekateri outfiti so z nizkimi čevlji videti popolno, drugi pa so čista brca v temo (to lahko razumemo kot: zakaj so moje noge videti tako kratke in debele?). Če boste upoštevali spodnja pravila, bo slednjih primerov zelo malo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Midi krilo + salonarji

V kolikor niste izrazito vitke in visoke, je midi krilo zelo spolzek teren, saj vizualno noge zelo skrajša. Ravni čevlji, ki jih kombinirate z midi krilom, bodo vaše noge naredili krajše in močnejše, zato priporočamo, da midi krilo kombinirate s klasičnimi salonarji (najbolje v nude barvi), ki vam bodo optično podaljšali noge.

Hlače na zvonec + čevlji s platformo

Hlače na zvonec so že nekaj sezon zelo popularne, a žal večina žensk nima dovolj dolgih nog, da bi jih lahko kombinirala z nizkimi čevlji.

Verjetnost, da boste spodnji rob hlač po 10 minutah hoje umazale, je zelo velika, zato priporočamo, da jih kombinirate s čevlji, ki imajo platformo. Noge videti daljše, pa tudi izognile se boste hoji po hlačnicah.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ravne kavbojke + gležnjarji

Ravne kavbojke, ki segajo do gležnjev, so to sezono zelo priljubljene. Na pogled podaljšujejo noge, kljub temu pa ne gre pretiravati z izrazito visokimi petkami. Popolnoma dovolj je, da obujete gležnjarje, ki imajo petko visoko nekaj centimetrov ter do roba hlač odkrivajo nekaj gole kože.

Culottes hlače + salonarji

Večina culottes hlač ima zelo podoben vizualni efekt kot midi krilo, zato je tudi v tem primeru obvezen klasični salonar, ki vas bo malo povišal ter zožal noge.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Mini krilo + loaferji

Mini krilo lahko kombiniramo na vrsto različnih tipov čevljev. Če izberete mini krilo, ki pokriva najširši del stegna, bodo vaše noge takoj videti vitkejše. Mini krilo bo videti super v kombinaciji s sandali z visoko peto, lahko pa ga kombinirate tudi z nizkimi čevlji, kot so popularni loaferji.

Dolga obleka + škornji s peto

Če imate rade dolge pletene obleke, potem morate to sezono k njim nujno obuti škornje s peto. Tako boste videti v trendu, peta pa vam bo še optično podaljšala noge in vam dodala nekaj centimetrov.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close