Veste, kako primerno poskrbeti za svojo najljubšo srajco?

19. januar 2023

Veste, kako primerno poskrbeti za svojo najljubšo srajco?

19. januar 2023
Foto: IMAXtree

Srajce so ene najbolj klasičnih kosov, ki so v trendu že desetletja. In prav toliko vam lahko služijo, a le, če boste zanje znali primerno poskrbeti.

Srajca, predvsem bela, je tista prava klasika, ki mora biti v omari vskae ženske in vsakega moškega. Ker gre za univerzalen kos, ki se poda tako h kavbojkam in supergam, kot elegantnemu krilu in visokim petam, si zasluži primerno nego.

Foto: IMAXtree
  1. Priprava

Veste, kako se bo vaša najljubša srajca oprala najbolje? Tako, da boste najprej odpeli čisto vse gumbe, tudi tiste na rokavih.

  1. Pranje

Če se le da, srajce perite v mrzli vodi, z občutljivim programom. Kadar pa imate opravka z mastnimi madeži, si pomagajte s toplejšo vodo.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree
  1. Likanje

Pred likanjem preverite etiketo in oznake za vzdrževanje tekstila. Srajco boste najlepše zlikali, če bo še razhlo vlažna. Začnite pri ovratniku, nadaljujte pri robovih rokavov, nato pa polikajte preostanek srajce. Za ekstra svež učinek jo obrnite in polikajte še notranjo stran.

  1. Shranjevanje

Srajce, ki jih nosite dnevno, imejte obešene na čvrstem obešalniku, tiste, ki jih ne nosite pogosto, pa shranite v bombažno vrečo (predvsem bele). Tako boste preprečili, da bi porumenela.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close